Pratite nas preko:
Nejpir
Nejpirova odbrana; Foto: MN Press

Fantasy

EUROLEAGUE FANTASY WEEK 15 – DAY 1: Nejpir za povratak poverenja, Doužer kao imperativ

Nismo dugo čekali na novo duplo kolo Evrolige. Evo nas opet pred vezana četiri dana najbolje evropske košarke. Prvi dan 15. kola nam donosi pet mečeva u kojima igraju oba naša predstavnika. Svi mečevi su u našoj dnevnoj ponudi na SoccerBet platformi, kao i specijal dana meč između Virtusa i Olimpijakosa. SoccerBet opet časti svoje igrače free enterom sa nagradnim fondom od 60.000 dinara, pa šta čekate?

PG

Iz nekog razloga, Nikola Laprovitola je tek šesta opcija po ceni na poziciji plejmejkera. I to možda ne bi bilo toliko čudno da njegova Barselona ne igra protiv fenjeraša takmičenja Berlinske Albe. Alba igra run-and-gun košarku koja nije opterećena rezultatom, i tako rasterećeni umeju da odigraju na dosta poseda. Situacija u Barsi je takva da im je, posle poraza u prošlom kolu, drugo mesto uzeto, i očekuje se krajnje ozbiljan pristup. Šabaz Nejpir ima izuzetno nisku cenu, i to je opravdano zbog forme u kojoj se nalazi. Ali ako želi da se vrate u ritam i povrate poverenje trenera i navijača, nema boljeg duela od ovog protiv lidera tabele i protiv igrača kog je upravo on zamenio u timu Zvezde, Fakunda Kampaca.
Jeste Kodi Miler-Mekintajer u odličnoj formi, ali neopravdano najviša cena na poziciji i po nama opasnost za fantazi roster.

SG

Markus Hauard je trenutno drugi napadač Evrolige sa prosekom od 17.9 poena po meču i uvek je dobra opcija za fantazi tim, jer igra takav stil košarke da ga je teško čuvati. Ako upadne u svoj ritam, brojke su mu na nivou NBA lige. Makabi je jedan od mečeva koji treba da mu donese baš takve brojke. Džanan Musa ne igra košarku kakvu je igrao prošle godine, ali znamo za njegov potencijal. Dosta niska cena za duel protiv Crvene zvezde, a znamo kako svaki igrač iz Bruklina zna jako da odigra protiv ekipa sa ovih prostora. Poseban motiv će imati protiv Zvezde, jer nije tajna da je navijač Partizana.
Vreme je da neko uspori Virtus i Marka Belinelija, a ko će ako ne Olimpijakos koji drži protivnike na niski broj poena sjajnom odbranom. Oprez sa njim.

SF

Pi-Džej Dozer je najskuplji na svojoj poziciji, i to s razlogom. Bivši Jokićev saigrač slaže kockice u evropskoj košarci i u zamislima Željka Obradovića, igra sve bolje i bolje. Trenutno je na proseku od neverovatnih 32 fantazi poena u poslednjih pet mečeva, što opravdava svaku cenu, a ova se čini čak i mala za takav prosek. Drugi predlog je Zvezdin litvanac Rokas Giedraitis, koji u poslednja dva meča ima prosek od 36 poena i čini se da je u sjajnoj formi, što moramo da ispoštujemo. Jeste Real protivnik, ali je Real više bauk ofanzivno nego defanzivno. Za cenu koja mu je određena, odlična je opcija.
Bonzi Kolson igra izuzetnu košarku ove sezone, ali je trenutno u padu forme i naspram sebe ima dobre defanzivce u mečupu. Trebalo bi ga izbeći ovo kolo.

PF

Džabari Parker sa iznenađujuće niskom cenom nas je šokirao. Nije to Džabari iz svog zenita u NBA ligi, ali opet je prilično podcenjen za meč protiv Albe u Berlinu. Definitivno je jedna od boljih jeftinih opcija. Bruno Kaboklo je još jedan igrač Partizana čija se forma poklapa sa uspehom i formom tima. Na sve to, Semi Ožule ne igra za tim Valensije, pa će posao biti još lakši. Odlična opcija sa pristupačnom cenom.
Toko Šengelia je anti-preporuka jer je najteža opcija dana protiv najstabilnije defanzivne ekipe Evrolige. Mi se na to ne bismo kladili.

C

Vinsent Porie, sjajni bivši reprezentativac Francuske, ima prilično jeftinu cenu u duelu protiv Crvene zvezde. Kako je i Gabriel Dek neizvestan za meč, odnos njegove cene i doprinosa postaje zanimljiviji. Pratite status igrača do kraja. Odavno nije bilo Jana Veselog sa brutalnim brojkama kao sa starta sezone, i gde ćeš boljeg meča za to od ovog koji se danas igra. Sistem igre Albe sa dosta poseda, ali i nedovoljnim kvalitetom pod košem, može doneti jake brojke u više statističkih kategorija.
Brendon Dejvis iz Valensije je anti-preporuka jer sistem igre Partizana više ne dozvoljava toliko prostora pod košem kao ranije, pre svega zbog Kabokla, ali i uigranije odbrane na pick and roll igri.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy