Pratite nas preko:
Notingem Forest - Brentford
Detalj sa meča Foresta (Foto: Beta/Nigel French/PA via AP)

Fudbal

Notingem Forest otpustio trenera, već se zna ko će ga zameniti

Stiv Kuper (44) više nije trener Notingem Foresta, objavio je u utorak član engleske Premijer lige koji je već započeo pregovore sa bivšim menadžerom Vulverhemptona i Totenhema Nunom Espiritom Santom kao mogućim naslednikom.

Forest je u poslednjih šest utakmica u Premijer ligi osvojio jedan bod, a u poslednjih 13 kola ima jednu pobedu, sedam poraza i pet nerešenih ishoda.

Šumari se nalaze na 17. mestu sa 14 bodova, pet više od Lutona, a šest više od Barnlija i Šefild junajteda koji se nalaze u zoni ispadanja.

– Svi u Notingemu želimo da zahvalimo Stivu na njegovom izvrsnom doprinosu našem klubu. Njegovo dostignuće u vraćanju Foresta u Premijer ligu ostaće upamćeno u istoriji kluba. Zahvaljujemo Stivu na njegovoj predanosti tokom vremena koje je proveo sa nama, kao i na neverovatnoj konekciji koju je uspostavio s našim navijačima i gradom – izjavio je vlasnik kluba Evangelos Marinakis.

Potrošili preko 100 miliona

Grčki biznismen je potrošio više od 100 miliona funti tokom letnjeg prelaznog roka pa je shodno tome očekivao i bolje rezultate od ekipe koja se u prošloj sezoni zadržala u Premijer ligi osvajanjem 16. mesta.

Iz Foresta su poručili da će ime novog šefa struke objaviti “u dogledno vreme”, a to će po svoj priliici biti 49-godišnji Portugalac Nuno Espirito Santo.

Stiže Portugalac

Portugalski stručnjak je bez angažmana otkako je u novembru napustio saudijski klub Al Itihad, a čini se da je spreman za povratak u Premijer ligu dve godine nakon što je otpušten nakon kratkog, četvoromesečnog boravka u Totenhemu.

Notingem Forest će do kraja kalendarske godine odigrati još tri prvenstvene utakmice: u subotu će ugostiti Bornmut, 26. decembra će gostovati Njukaslu, a 30. decembra će biti domaćin Mančester junajtedu.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal