Pratite nas preko:
Opšta tuča igrača na utakmici Burse i Dijarbakira, Printscreen: Reddit/Chelseatilidie

Fudbal

Ludilo u turskom fudbalu ne jenjava: Opšta tuča na terenu, ne zna se ko koga maklja

Turski fudbal je poslednjih desetak dana u centru pažnje i to iz svih pogrešnih razloga. Najnoviji skandal se dogodio na utakmici treće lige “bela grupa” između Burse i Dijarbakira. Tu je došlo do opšte tuče.

Sve se dogodilo u poslednjim trenucima utakmice pri vođstvu gostiju 2:0. Domaći se očigledno nisu mirili sa tim rezultatom pa su napali gostujuće igrače i došlo je do haosa.

Opšta tuča je izbila kod aut linije i između klupa dva tima. Tukli su se igrači na terenu, rezervisti, članovi stručnih štabova, zvaničnici klubova, uleteli su i navijači. Žestoko i surovo makljanje. Videli smo i jedan “mai geri”.

Tek kad je policija pod punom opremom uletela, situacija je uspela nekako da se smiri. Sudija je nakon toga pokazao pet crvenih kartona, dva domaćima, a tri gostima.

Gostujući tim je posle utakmice pod jakom policijskom pratnjom i obezbeđenjem napustio stadion.

Ovo je samo nastavak užasnih dešavanja u turskom fudbalu. Pre jednog dana smo imali situaciju da je predsednik Istanbula povukao tim usred meča protiv Trabzona. Prošle nedelje je ceo svet brujao o napadu bivšeg predsednika Ankaragučua na sudiju koga je nokautirao. Zbog toga je doživotno izbačen iz sporta a fudbalsko prvenstvo na kratko bilo prekinuto.

Međutim, čim je nastavljeno izbili su novi incidenti i sramne scene, tako da očigledno će morati da se preduzmu neke oštre, pa čak i drakonske mere, kako bi se iskorenilo nasilje.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal