Pratite nas preko:
Mateuš Saldanja, fudbaler Partizana, na prvenstvenoj utakmici protiv Crvene zvezde, na stadionu JNA. Beograd, 20.12.2023. foto: MN Press / Ivica Veselinov Fudbal, 171. derbi, Partizan, Crvena zvezda,
Mateuš Saldanja slavi gol u Večitom derbiju, Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Fudbal

U Večitim derbijima je važno biti Brazilac u dresu Partizana (VIDEO)

Partizan je duplirao vođstvo u Večitom derbiju i došao na korak do pobede nad Crvenom zvezdom.

Strelac drugog gola je bio Mateuš Saldanja posle odlične lopte koju je dobio od Zahida. Zahvaljujući lošem postavljanju Rodića nije bilo ofsajda i rutinski je savladao Glazera.

Tako je napadač iz Brazila upisao svoje ime na listu svojih sunarodnika koji su bili strelci u crno-belom dresu na Večitim derbijima.

Svi Brazilci strelci u Večitim derbijima

Prvi brazilski fudbaler koji je dao gol za Partizan je bio Antonelo Žuka. On je čak dva puta tresao mrežu u najvećem meču srpskog fudbala.

Prvi put je bio strelac u 133. Večitom derbiju 5. aprila odigranom na stadionu u Humskoj. Tada je izjednačio nakon gola Burzanovića i taj susret je završen 1:1.

Sledeće sezone, u 135. derbiju na Marakani je takođe bio strelac. Tada je u 90. minutu potvrdio pobedu crno-belih 2:0.

Naredni Brazilac koji se upisao u strelce je čovek koji je nosio dres oba kluba. Kleo je u 137. derbiju postigao jedan od najlepših pogodaka u istoriji mečeva između Partizana i Crvene zvezde.

Everton Luiz je takođe postigao jedan od onih pogodaka koji se pamte u Večitim derbijima. Borbeni Brazilac koji je zbog toga postao miljenik Grobara poslao je pravi projektil u mrežu Damira Kahrimana na 151. Večitom derbiju.

Taj susret je okončan rezultatom 1:1.

Poslednji pre Saldanje brazilski as koji je zatresao mrežu Crvene zvezde bio je Leonardo. Čovek koji je ostao upamćen kao jedan od najzaslužnijih za osvajanje poslednje šampionske titule crno-belih.

Leonardo je postigao čak 3 gola u Večitim derbijima iako je bio samo jednu sezonu član Partizana. U 152. Večitom derbiju je u 89. minutu postigao gol za pobedu na Marakani.

Iste sezone je na istom stadionu bio strelac i u 154. derbiju koji se tada igrao u takozvanom plej-ofu. Najpre je u 21. minutu iz slobodnog udarca postigao evrogol.

Kasnije je u 79. minutu i definitivno potvrdio pobedu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal