Pratite nas preko:
DANTE EXUM Dante Eksum kosarkas Partizana na utakmici finala Jadranske ABA lige protiv Crvene zvezde u hali Stark Beogradska arena, Beograd 22.06.2023. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Crvena zvezda, Finale, Jadranska ABA liga, Partizan
Egzum u akciji (Foto: MN Press/Marko Metlaš)

Košarka

Bivši košarkaš Partizana oduševio navijače: Trener Kid mu obećao najlepšu nagradu

Nekadašnji košarkaš Partizana Dante Egzum igra odličnu sezonu u NBA ligi nakon što se vratio minulog leta u redove Dalas Maveriksa. Noćas je pobedi nad San Antonijom (144:119) doprineo sa 20 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

Bivši igrač Partizana je i tokom pripremnog perioda pokazao da je spremniji nego ikada da se dokazuje u najjačoj ligi sveta, no bilo je neophodno nastaviti u istom ritmu i tokom sezone.

Australijanac je to uspeo i postao jedan od miljenika navijača franšize iz Teksasa, što nije lako imajući u vidu da su prve zvezde Luka Dončić i Kajri Irving.

Sve to, prema najavama lokalnih medija, nateralo je Džejsona Kida da ga nagradi i ubuduće koristi kao startera bez obzira na kadrovsku sliku rostera.

– Dante Egzum će verovatno ostati starter, čak i kada se povređeni budu vratili i ekipa bude kompletna. Volim kada imam trojicu plejmejkera na terenu u isto vreme, tako može da se skine pritisak sa Luke i Kajrija Irvinga – objasnio je trener Kid.

Dante Egzum nema nameru da “poleti” posle ovakvih reči trenera. Veliki radnik na terenu kaže da će isto ulaziti u svaki meč bez bzira na status.

– Nije važno da li počinjem kao starter ili ulazim sa klupe. Za mene je najvažnije da uđem u utakmicu sa istim načinom razmišljanja. Naravno, lepo je početi i biti nagrađen, ali ja samo želim da pobedimo svaku utakmicu i igram čvrsto koliko god je moguće – rekao je Egzum.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka