Pratite nas preko:
Srbi Rusi

Fudbal

Rusi potvrdili, Srbi dolaze! Prva evropska reprezentacija posle dve godine igra sa “zbornaja komandom”

Predsednik Fudbalskog saveza Rusije Aleksandar Djukov najavio je da će reprezentacija u martu 2024. godine odigrati prijateljski meč sa Srbijom. Ugovor za meč je već potpisan. Rusija je poslednji duel sa evropskim timom odigrala u novembru 2021. – u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo protiv Hrvatske (0:1). Još jedan rival ruskom timu sledeće godine trebalo bi da bude beloruski tim.

Sastanak Izvršnog komiteta Ruskog fudbalskog saveza (RFU), nakon kojeg se saznalo za odbijanje prelaska u Azijsku fudbalsku konfederaciju (AFK), bio je značajan ne samo po ovoj sudbonosnoj odluci.

Šef Aleksandar Djukov, koji je novinarima izašao na kraju sastanka, najavio je da će u martu 2024. reprezentacija Rusije igrati sa reprezentacijom Srbije, prenosi Gazeta.

– U martu je planirana utakmica sa Srbima, igraće se u Ruskoj Federaciji. Potpisali smo odgovarajući sporazum – rekao je Djukov.

Tačno mesto odigravanja zavisiće od vremenskih uslova. Ono što je sigurno da će utakmica biti odigrana na nekom od najvećih stadiona. Postoje dva kandidata, Krestovskij u Sankt Peterburgu i stadion Dinama iz Moskve.

Tokom protekle godine, reprezentacija Rusije pod vođstvom Valerija Karpina odigrala je osam utakmica.

U martu je zabeležen remi sa Iranom (1:1) i pobeda nad Irakom (2:0). Nakon toga je usledila duga pauza do septembra, a na jesen je održano čak šest mečeva.

Prvo su Karpinovi omladinci odigrali dve utakmice sa Olimpijskim timom Egipt (U23), nerešeno (1:1) i poraz (1:2), a zatim su izgubili i od seniorskog tima Katara (1: 1). U oktobru je reprezentacija Kameruna pobeđena kod kuće (1:0), a na stadionu jednog od turskih hotela meč sa Kenijom završen je nerešenim rezultatom (2:2).

U novembru su u Volgogradu Karpinovi igrači ugostili reprezentaciju Kube, koja je tamo doletela bez kopački sa metalnim kramponima. Kupila ih je u Rusiji u običnoj prodavnici, a sve se završilo ubedljivim trijumfom “zbornaje” – 8:0.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal