Pratite nas preko:
Zadar, 24.12.2023. - Dvorana Krešimira Ćosića na Višnjiku. 13. kolo AdmiralBet ABA lige KK Zadar - KK Partizan Mozzart Bet. Foto: Zvonko KUCELIN/KK Zadar
Luka Božić na meču protiv Partizana, Foto: ABA liga j.t.d./KK Zadar/Zvonko Kucelin

ABA liga

Luka Božić o Partizanu: Bili smo u kontaktu, ali su se odlučili za drugu opciju

Najbolji igrač ABA lige i prošlogodišnji MVP, Luka Božić, otvorio je dušu o tome zašto nije došao u Partizan prethodnog leta.

Nije bila nikakva tajna da su crno-beli bili zainteresovani za njega. Prema rečima 27-godišnjeg košarkaša bilo je kontakta.

Bili smo letos u kontaktu. Nije mi jasno šta se tu dogodilo, ali su se odlučili za drugu opciju. Ne žalim zbog toga. Zadovoljan sam u Zadru, mislim da je ovo pravi potez – rekao je Božić u intervjuu za “Vijesti”.

Najbolji igrač regionalnog takmičenja je prvi strelac sa 24,9 poena po meču, ima i skoro 9 skokova po utakmici, a drugi je asistent sa 6,2 dodavanja. Jedini je u istoriji ABA lige koji ima 2 tripl dabal (protiv FMP-a i Splita.

– Zadovoljan sam svojim igrama, ali težim da budem što bolji i da unaprijedim igru koliko god je to moguće. Ne obraćam pažnju na brojke dok utakmica traje. Jednostavno, radim ono što je za ekipu najbolje u tom trenutku, a onda se meč otvori. Kada je riječ o ambicijama kluba, tu sam da radim svoj posao najbolje što mogu svakog dana, a uprava i trener određuju ambicije.

LUKA BOZIC kosarkas Zadra na utakmici ABA lige protiv BEAU BEECH Bo Bic iz FMP Zeleznika u hali FMP Arena, Beograd 17.03.2023. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS
 KOSARKA, BASKETBALL, ABA LIGA, ABA LEAGUE, ZADAR, FMP ZELEZNIK
Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Zato i ne čudi što i trenutno postoji veliko interesovanje za njega da već sada pređe u neki od jačih klubova. Ipak, on želi da sačeka kraj sezone.

– Imam ugovor sa Zadrom i gledam samo u tom pravcu. Mislim da u ovom trenutku ne bi bilo korektno govoriti o drugim klubovima, dok sam pod ugovorom sa Zadrom.

Hteo da ostavi košarku

Turbulentnu karijeru iza sebe ima krilni MVP prethodnog kola koji je Partizanu za vikend isporučio 26 poena uz 9 skokova i isto toliko asistencija. U jednom trenutku je čak razmišljao i da prestane sa igranjem košarke.

Bilo je to nakon neuspele epizode u Budućnosti u sezoni 2019/20 cele naredne sezone nije igrao, a nije bio povređen. Jednostavno nije potpisao ni za jedan klub. Razmišljao je da se bavi poljoprivredom i Jutjub kanalom.

Na nagovor svog košarkaškog oca, Danijela Jusupa (aktuelnog trenera Zadra), vratio se sportu i potpisao za Široki i igrao u ABA 2 ligi. Tu se dokazao, pa je prešao u Zadar upravo kada je Jusup postao trener.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga