Pratite nas preko:
Džejms Naneli kosarkas Partizana na utakmici Evrolige protiv Virtusa u hali Stark Beogradska arena, Beograd 28.12.2023. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Partizan, Evroliga, Virtus
(Foto: MN Press/Marko Metlaš)

Evroliga

Virtus šokirao prepunu Arenu, Kaminski promašio šut za pobedu

Košarkaši Partizana poraženi su u krcatoj Areni od Virtusa iz Bolonje sa 77:75 u okviru 17. kola Evrolige. Ovim porazom (osmim u elitnom takmičenju) crno-beli će pasti na tabeli, a najzaslužniji za njega bio je Gabrijel Lundberg sa 16 poena od kojih je sedam ubacio u poslednjoj četvrtini kada se lomio rezultat.

Beogradski crno-beli su tokom većeg dela meča jurili prednost rivala i negde se naziralo da ovo nije njihovo veče i po tome što je Kevin Panter vrlo rano već u prvoj četvrtini dobio dve lične greške.

Virtus je prvi put najviše pobegao na devet poena razlike (10:19), a od tada pa do kraja meča gledali smo preslikane scenarije. Gosti bi se odlepili na maksimum 13 razlike, Partizan bi potom nekoliko puta smanjivao na pet, ali bliže nije mogao do poslednje četvrtine.

I upravo je u poslednjoj deonici Partizan izgubio meč. Kaminski je trojkom smanjio na poen zaostatka 68:69, da bi posle dobre odbrane večeras očajni Ledej promašio šut za vođstvo, prvo posle dosta vremena na polovini poslednje četvrtine.

Onda su Heket i Lundberg počeli da igraju pametno i pogađaju i iz igre, a Partizan da greši pa su gosti prelomili meč u svoju korist. Danac je pogodio možda i ključni šut za pobedu 20-ak sekundi pre kraja.

Panter je izgubio dve lopte kada se lomilo, Ledej promašio za tri kada je trebalo da pogodi u poslednjem minutu i onda faul u napadu Kabokla da Partizan posle velike borbe i uloženog truda ostane praznih šaka.

Iako je finiš bio nervozan Partizan je mogao do pobede i u poslednjoj sekundi. Sudije su posle gledanja snimka dodelile loptu i poslednji napad timu Željka Obradovića, Kaminski je posle izvođenja ostao sam na trojci i kako je vreme isticalo moro je da puca. Nažalost ljubitelja Partizana, promašio je.

Obradović: Mnogo smo promašili

– Čestitam mojim igračima koji su se sjajno borili. Promašili smo veliki broj otvorenih šuteva i zato smo na kraju poraženi – prokomentarisao je trener Partizana Željko Obradović.

Željko Obradović trener Partizana na utakmici Evrolige protiv Virtusa u hali Stark Beogradska arena, Beograd 28.12.2023. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Partizan, Evroliga, Virtus
Foto: MN Press/Marko Metlaš

Partizan – Virtus 75:77 (18:23, 18:18, 19:19, 20:17)

PARTIZAN: Vukčević, Ledej 5, Koprivica, Panter 12, Jaramaz 12, Naneli 19, Anđušić, Doužer 5, Ponjitka 2, Kaminski 10, Kaboklo 10.

VIRTUS: Kordinie 9, Lundberg 16, Belineli 14, Pajola 1, Dobrić, Maskolo, Kakok 4, Šengelija 10, Heket 10, Polonara, Danston 3, Abas 10.

Standings provided by Sofascore

Tok meča:

IV ČETVRTINA

75:77 – Kraj utakmice! Zaslužena pobeda Virtusa posle velike borbe u Beogradu. Ledej je imao šut za trojku i vođstvo na jednom poenu minusa, ali je opet promašio. Kaminski je probao za tri i pobedu u poslednjoj sekundi, ali nije uspeo da spreči poraz Partizana.

68:71 – Imao je Ledej šansu za prvo vođstvo Partizana posle dosta vremena, ali nije pogodio. Na drugoj strani je Heket sa penala kaznio taj promašaj i vratio prednost Virtusu. Do kraja meča je još tri minuta.

68:69 – Jaramaz pogađa za dva poena, a potom i Kaminski u narednom napadu za tri i Partizan je nikad bliži Virtusu na samo jedan poen zaostatka. Gledaćemo dramu u Areni.

60:67 – Reviju promašaja na obe strane prekinuo je Danston polaganjem za sedam poena razlike. Prethodno je Partizan protraćio četiri napada u nizu, a mogao je, da je odgirao pametnije, da stigne i do izjednačenja.

III ČETVRTINA

55:60 – Trojka Jaramaza razdrmala je navijače Partizana, ali je Naneli potom olako izgubio loptu i propala je prilika da se Partizan još više približi.

50:54 – Za minut je Virtus napravio seriju 5:0 i odlepio se, ali ga Partizan prati. Heket je izašao iz igre kod gostiju zbog povrede, gledamo zanimljiv finiš treće četvrtine.

45:49 – Razigrali su se Panter i Naneli i evo crno-belih na “minus četiri”. Virtus je ušao u mašinu, pa trener Luka Banki mora da traži tajm-aut i spasava situaciju.

36:46 – Loš start drugog poluvremena za Partizan. Virtus je olako napravio seriju od 8:0 i uvećao prednost posle dva i po minuta igre u nastavku.

II ČETVRTINA

36:41 – Kraj druge četvrtine! Partizan nikako da razbije granicu od pet poena kada joj se približi. Naneli (12) i Kaboko (10) predvode crno-bele dok im na srugoj strani puno problema zadaje Lundberg (devet poena).

31:41 – Sjajan šut gostiju za tri poena (6/13) ispostavlja se kao presudan faktor na ovom meču. Ledej je trojkom poništio onu Heketovu, pa je Partizan na “minus deset” dva i po minuta do kraja prvog poluvremena.

25:34 – Virtus je napravio neverovatnu seriju od 11:2 i ima velikih devet poena razlike. Obradović mora opet da zove tajm-aut i kritikuje igrače zbog olako dozvoljenih poena gostima.

25:28 – Probudio se i Kaboklo koji je u tandemu sa Nanelijem (dese poena) približio crno-bele Virtusu. Problem za crno-bele je što Doužer ima već tri lične greške, a delovao je raspoloženo.

I ČETVRTINA

18:23 – Kraj prve četvrtine! Loše izdanje crno-belih koji zaostaju na kraju prve deonice. Imali su gosti i “plus 11”, ali trojkom Nanelija Partizan na pauzu ide sa samo pet pona zaostatka.

10:19 – Lako Virtus nalazi rešenje u napadu, Heket trojkom podigao na najvećih devet poena razlike pa Obradović mora da tzraži tajm-aut. Umrtvili su gosti igru i potom nametnuli svoij tempo. Kevin Panter ima već dve lične greške i mora na klupu.

6:9 – Tvrda utakmica za sada, sudije imaju dosta posla. Maločas je trener Virtusa dobio čelendž. Gosti imaju tri poena rednosti pred TV tajm-aut na nešto manje od šet minuta do kraja prve četvrtine.

6:5 – Rezultatska klackalica na startu meča. Virtus je dobro odgovorio na agresivnu odbranu Beograđana preko Kordinijea koji ima već četiri poena.

– Pošto su volonteri pokupili nekoliko hiljada plišanih lutki sa parketa vreme je za početak meča.

Ovo je poslednja utakmica crno-belih u 2023. godini, a dolazi posle dva poraza od Reala i Zadra na poslednje dve utakmice.

Pre toga su crno-beli vezali devet pobeda u svim takmičenjima.

SOCCERBET KVOTE ZA MEČ PARTIZAN – VIRTUS

Crno-beli iz Beograda i Bolonje 18 puta su odmerili snage u evropskim takmičenjima – Italijani su slavili deset puta, dok je Partizan osam puta bio bolji.

Po značaju se izdvajaju polufinale Evrolige na fajnal-foru u Barseloni 1998. i četvrtfinalna serija iz 1992. godine.

Leteće plišane igračke

Partizan je pozvao svoje pristalice da ponesu i ubace na teren plišane igračke kada počne čuvena pesma “Da volim crno-bele”. Za svaku ubačenu igračku, kompanija NIS doniraće 1.000 dinara za kupovinu zimske odeće i obuće za socijalno ugroženu decu.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga