Pratite nas preko:
Omladinsku školu Zvezde
Foto: MN Press

Fudbal

Direktori Rostova posetili Zvezdinu akademiju: Srbi ne treniraju ništa bolje od nas, ali…

Direktor Omladinske škole Rostova Dmitrij Kortava uporedio je pristup razvoju dečijeg fudbala u Rusiji i Srbiji. Funkcioner Rostova posetio je Akademiju Crvene zvezde, čiji su igrači rasuti po Evropi.

– Iskreno govoreći, ne treniraju ništa bolje od nas. Deca nisu ništa bolja od naše. Ni infrastruktura nije ništa bolja. Ali u određenoj fazi menjaju fokus i rade profesionalnije. Od 15 godina tamo se identifikuju najtalentovaniji igrači, a sa ovom decom počinju da rade treneri glavnog tima – kaže Kortava za sports.ru i dodaje:

– Fokusirani su na to da dete što pre postane profesionalac i da dostigne nivo. Ali mi i dalje živimo u paradigmi da nam je potrebna za osvajanje omladinskih liga. Kad svake nedelje imate utakmicu, svake nedelje je test i procenjuju vas, ovo je nestvaran stres za dete. Ako smo došli do zaključka da se dete ne može trenirati na isti način kao odrasli, zašto se onda deca igraju koliko i odrasli? Ovo niko ne može da objasni – uključio se u razgovor i zamenik šefa odeljenja za razvoj FNL, tehnički direktor Vinline Media lige Kortava.

Podsetimo, omladinci Zvezde su igrali Ligu šampiona ove sezone i završili kao trećeplsirani u konkurenciji Mančester sitija, Lajpciga i Jang bojsa.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal