Pratite nas preko:
Arsenal's Martin Odegaard, second right, speaks to members of team support staff during the English Premier League soccer match between Arsenal and Fulham at Craven Cottage stadium in London, Sunday, Dec. 31, 2023. (AP Photo/Alastair Grant)
Drugi uzastopni poraz Arsenala u londonskim derbijima, Foto: Beta/AP Photo/Alastair Grant

Fudbal

Sa Arsenalom se istorija ponavlja: Drugi uzastopni poraz, Totenhem pobedio u spektaklu od meča

Godine prolaze, a sa Arsenalom se istorija ponavlja. Kao i pre godinu dana, tako i sada, “tobdžije” su na Božić po gregorijanskom kalendaru bile prve na tabeli, a onda na Boksing dej i poslednjeg dana u godini porazi kojima padaju sa liderske pozicije.

U 2 dana su izgubili dva londonska derbija. Posle Vest Hema, Artetinoj ekipi meru je uzeo i Fulam 2:1.

Po prvi put od 2012. godine je Arsenal izgubio od komšija iz severnog Londona. Ali to nije sve, ovo je prvi poraz Arsenala posle 48 mečeva, a da su oni prvi poveli i prvi put od maja su izgubili dve uzastopne utakmice u Premijer ligi.

Poslednji put kad je Arsenal doživeo poraz, a da je poveo prvi na meču se dogodilo maltene pre tačno 2 godine. Bilo je to 1. januara 2022. godine protiv Mančester sitija.

A delovalo je da će navijači “tobdžija” slaviti pobedu u novogodišnjoj noći kada je Saha već u 5. minutu doneo prednost. Tada su se pitali koliko će lopti završiti u mreži gradskog rivala koji je prethodno vezao tri uzastopna poraza.

Ali oštrili su ražanj, dok je zec još bio u šumi. Probuđeni Raul Himenez je u 29. minutu doneo izjednačenje. A stvar je otišla dođavola kad je Bobi Dekordova Rid doneo potpuni preokret u 59. minutu.

Spektakl Totenhema i Bornmuta

U jednoj od najboljih premijerligaških utakmica u godini koja je na izmaku Totenhem je pobedio Bornmut 3:1.

Fenomenalnu predstavu poslednjeg dana u 2023. su nam priredili igrači 2 tima. Rečnikom srpskih trenera “bila je to takmičarska utakmica, prava prvenstvena”. Napadali su i jedni i drugi konstantno, više od 100 minuta koliko se na kraju igralo sa sve nadoknadom.

Ipak, bolju završnicu su imali domaći fudbaleri, koji su svoje šanse koristili, a gosti nisu. Pape Matar Sar je im je doneo vođstvo već u 9. minutu i taj rezultat je jako dugo stajao na semaforu uprkos brojnim šansama na obe strane.

Ko bi drugi nego Hjong-Min Son bio taj koji je na neki način rešio meč kada je u 71. minutu jednu od sjajnih polukontri završio pogotkom za velikih 2:0. Tačku na pobedu je stavio Rišarlison u 80. minutu.

Na kraju je počasni pogodak za goste postigao Skot u 84. minutu.

Subota
Luton – Čelsi 2:3
Aston Vila – Barnli 3:2
Kristal Palas – Brentford 3:1
Mančester Siti – Šefild junajted 2:0
Vulverhempton – Everton 3:0
Notingem Forest – Mančester junajted 2:1

Nedelja

Fulam – Arsenal 2:1
(Himenez 29, Rid 60 – Saka 5)

Totenhem – Bornmut 3:1
(Sar 9, Son 72, Riparlison 80 – Skot 84)

Ponedeljak
21.00 Liverpul – Njukasl >>>>> KVOTE

Utorak
20.30 Vest Hem – Brajton >>>>> KVOTE

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal