Pratite nas preko:
Chicago Bulls' Andre Drummond, top, dunks during the second half of an NBA basketball game against the Philadelphia 76ers, Saturday, Dec. 30, 2023, in Chicago. (AP Photo/Paul Beaty)
Andre Dramond (Foto: Beta/AP Photo/Paul Beaty)

Fantasy

NBA daily fantazi: Dramond nesrazmerno dobar u odnosu na cenu, Smart i Vajt super dodatak

I dalje smo u novogodišnjem raspoloženju i ne želimo da nikada prestane, tako da u tom duhu dočekujemo novo veče u NBA ligi. Večeras su na programu najdinamičniji sportski karavani – šest mečeva, a kao što već znate, svi su dostupni u našoj dnevnoj ponudi na SoccerBet portalu, u delu posvećenom fantazi igrama.

Kao specijal dana za vas, izdvojili smo kasni dvomeč, utakmice između Golden Stejta i Orlanda, kao i Sakramenta i Šarlota. Napravićemo našu petorku za koju mislimo da večeras vredi imati u rosteru.

PG – Markus Smart započinje naše predloge. Defanzivca godine 2022. smo izabrali pre svega zbog niske cene. Propustio je dvadesetak prvih mečeva za svoj novi klub Memphis, a onda se vratio na parket i sve je krenulo ka boljem. Njegov povratak se podudario sa povratkom nestašnog dečaka Dža Morenta, i od tog trenutka rezultati su krenuli ka boljem.

Brojke ratobornog bivšeg igrača Bostona su dosta dobre. Igra preko 30 minuta u proseku, a to će još više ići na gore kako sezona odmiče. Za to vreme pravi 27.43 fantazi poena u proseku. Za cenu koju ima večeras, to su dosta dobre brojke. Protivnik večeras je San Antonio, koji je po kvalitetu slabija ekipa, a ono što je još i bolje je da su i ofanzivni i defanzivni deo Sparsa bolji unutar reketne linije, tako da bi Smart mogao dodatno prosperirati od toga.

SG – Premalo se priča o Deriku Vajtu i njegovom uticaju. Kombinovani bek Bostona koji po potrebi igra i na plejmejkeru i bek poziciji, Vajt pruža vanserijsku sezonu, što pokazuju i njegove brojke i pozicija Bostona na tabeli. Upravo on je preuzeo ulogu Markusa Smarta u ekipi Bostona, a ako je već u rosteru još jedan elitni defanzivac, Džu Holidej.

Sa 35.32 fantazi poena u proseku i 39.15 fantazi poena u formi za 33 minuta na parketu u proseku, Vajt pokazuje šta znači ovaj bivši košarkaš San Antonija Seltiksima. Cena je oko proseka za današnji dan, a protivnik je Oklahoma, sa kojom se često postiže veći broj poena. Tako da očekujemo da Vajt opravda svoju cenu i čak još više poboljša svoj prosek.

SF – Brendon Ingram je krilo dana, poznato i kao “lažni Ingram” kako ga neki nazivaju, ima odličnu cenu koja nije srazmerna sa onim što on pruža na parketu, ili nama bitnije, kroz fantazi brojke. Igra na nivou startera 33 minuta, što nije neki bauk, ali ono što jeste su njegove fantazi brojke – 39.54 u proseku i 44.3 u formi. Poslednja tri meča je išao sa 55.50, 43.25 i 54.75 fantazi poena, i zašto ne bi nastavio sjajnu seriju protiv Brooklyna.

Njegova atipična građa i odlična motorika za nju, što podrazumeva brz prvi korak, kao i skočnost i brz izbačaj, čine ga izuzetno efikasnim. Brooklyn nema adekvatnog igrača da ga do kraja odbrani, i iako su vrlo atipična ekipa u kojoj svi mogu preuzimati različite uloge, Ingram bi mogao iskoristiti tu prednost.

PF – Džonatan Kuminga je najjeftiniji predlog dana. Morat ćemo u nekom momentu izbalansirati cene zbog skupih igrača, a Džonatan je odlično jeftino rešenje za naš roster. U sve boljoj je formi zbog koje dobija sve više minuta i često je starter u poslednje vreme.

Delom je to zbog forme, delom zbog izostanka Drejmonda Grina zbog suspenzije, ali on se sve komotnije oseća na terenu. Prosek forme mu je 25.95 fantazi poena, ali njegova cena je toliko niska da je ovo zapravo poklon od jeftinijih opcija. Mi ćemo ga sigurno imati u timu.

C – Treba iskoristiti period neigranja Nikole Vučevića za odabir Andre Dramonda u fantazi timu. Kada mu pogledaš fantazi brojke, pomisliš zašto ovaj čovek ne igra više. Međutim, fantazi i realna košarka imaju svoja različita pravila. Svakako je prejeftina opcija za ono što daje kroz brojke.

Poslednja tri meča su mu bila 67.25, 28.50 i 56.75, a prosek forme kaže 39.90, pri čemu se uračunavaju i mečevi sa malom minutazom dok Vuč nije bio povređen. Cena mu je malo veća od proseka, a protivnik je Philadelphia, i povratak Embida ništa ne menja. Očekujemo vrlo jake brojke i večeras.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy