Pratite nas preko:
KEVIN PUNTER Kevin Panter kosarkas Partizana na utakmici Evrolige protiv Olimpija Armani Milano u hali Stark Beogradska arena, Beograd 07.12.2023. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Partizan, Evroliga, Olimpija Armani Milano
Kevin Panter (Foto: MN Press/Marko Metlaš)

Evroliga

Panter unakazio Francuze, Partizan isprobavao koševe za večiti derbi

Košarkaši Partizana slavili su u Areni protiv francuskog Asvela sa 90:77 u okviru 18. kola Evrolige. Za verovatno najlakše izvojevanu pobedu u Evroligi ove sezone pobrinuo se Kevin Panter koji je sa 22 poena i nekoliko efektnih poteza pokazao da je spreman za večiti derbi koji se igra u četvrtak (20.30) na istom mestu.

U većem delu utakmice bila je ovo igra mačke i miša. Kevin Panter je od starta utakmice stavio do znanja Francuzima ko je gazda i otvorio meč sa uvodnih pet poena. Partizan je igrao bez Avramovića, Ledeja i Trifunovića, ali se njihov izostanak nije osetio.

Idilu prve četvrtine pokvarila je serija Asvela od 7:0 za (18:17) zbog koje je Obradović zvao tajm-aut dva minuta pre odlaska na prvu pauzu. Nakon što je podviknuo svojim pulenima crno-beli su završili četvrtinu sa 23:17 zahvaljujući tri plus jedan pogotku Tristana Vukčevića.

Taj momentum prelio se u drugu četvrtinu u kojoj je Partizan odigrao možda i najbolju deonicu u Evroligi ove sezone. Crno-beli su primili samo 14 poena, prednost je rasla iz minuta u minut do maksimalnih 21 poena razlike (50:29) u finišu prvog poluvremena.

Drugo poluvreme se igralo samo da prođe vreme. Partizan je spustio gas, ali su se svi igrači koji su ulazili u igru upisali u strelce, dok se Asvel popravio u poslednjoj četvrtini koju je dobio sa 32:21 i izbegao kastastorfu koja mu je pretila.

Kod crno-belih najefikasniji bio je Kevin Panter sa 22 poena (trojke 4/5). Dvocifreni su još bili Anđušić sa 15 i Jaramaz sa 11 poena. Kaboklo je ubacio devet, Kaminski osam, a novajlija Džejlen Smit četiri poena za 18 minuta na parketu.

Na drugoj strani Skot je imao “dabl-dabl” od 24 poena, od čega čak 18 ubacio u poslednjoj četvrtini i 10 skokova. Džekson je dodao 11 koševa, a Lajti 10.

Obradović: Normalan pad u finišu

Trener Željko Obradović je delovao zadovoljan prikazanim.

– Normalan je pad u poslednjoj četvrtini jer znamo šta nas čeka za dva dana (večiti derbi). Čestitam igračima na pobedi, hvala i ovim ljudima koji su došli da nas porže – kratko je rekao Obradović.

Naredni meč u Evroligi Partizan igra za samo dva dana i to večiti derbi protiv Crvene zvezde kao gost u Areni od 20.30 časova.

Standings provided by Sofascore

UŽIVO

IV ČETVRTINA

90:77 – Kraj utakmice! Zaslužena pobeda Partizana i lepa uvertira u večiti derbi sa Crvenom zvezdom za dva dana takođe u Areni od 20.30 časova.

76:58 – Sve je gotov odavno na ovom meču, ostalo je da Kaminski, Vukčević, Jaramaz i Anđušić privedu mirno ovaj meč kraju.

71:56 – Tri vezane trojke Asvela na startu četvrte četvrtine i eto ih na manje od 20 poena razlike. U ovoj četvrtini gosti vode sa 11:2 posle dva i po minuta igre.

III ČETVRTINA

69:45Kraj treće četvrtine! Opustili su se crno-beli malo, ali odavno je ovde meč završen čeka se samo kraj utakmice i poslednjih deset minuta.

69:40 – Panter novom trojkom ide 22 poena, a Partizan ostaje na 30 koševa razlike dva i po minuta pre kraja treće deonice. Malo su se Naneli i Kaudi “zakačili” na terenu, ali se situacija smirila.

62:33 – Užasan je Asvel u ovim trenucima. Greše, gube loptu, Poceku kao da se ne vodi tim pa gube sa gotovo 30 poena razlike. Kod Partizana su se svi igrači koji su kročili na parket upisali u strelce. Ovaj meč im dođe kao lagani trening za večiti derbi.

60:33 – Uspeo je Kaboklo iz drugog pokušaja da dođe do prve trojke večeras. A zatim i Anđušić pogađa dva plus jedan za čak 27 poena razlike. Asvel je počeo da greši i gubi lopte u napadu, deluje da će doživeti katastrofu.

II ČETVRTINA

50:31Kraj druge četvrtine! Rutinska partija crno-belih koji se nisu umorili. Obradović je razigrao novajliju Smita, kao o još neke rezerviste, ali je najvažnije da rezultat ne trpi za sada. Najefikasniji na poluvremenu Panter sa 15 i Jaramaz sa devet poena.

45:27 – Ne zna šta da radi Poceko u ovim trenucima, Partizan osim što igra snažno u napadu forsira i jaku odbranu. Smit, Kaminski, svi ubacuju u ovim trenucima i čeka se samo dlazak na 20 poena razlike.

36:23 – Raste prednost Partizana, tek smo na polovini druge četvrtine, ali crno-beli ne spuštaju nogu sa papučice gasa. Panter sa deset i Jaramaz sa osam prednjače, a i novajlija Džejlen smit je upisao prve poene.

28:17 – Šest vezanih poena Ognjena Jaramaza, prodor kao u NBA ligi za erupciju oduševljenja u Areni i tajm-aut za Poceka. Partizan je otišao na 11 razlike za malo više od minuta igre u drugoj četvrtini.

I ČETVRTINA

23:17Kraj prve četvrtine! Asvel je u završnici prve četvrtine napravio seriju od 7:0 i prišao na poen minusa (18:17), što se nikako nije svidelo Željku Obradoviću pa je zvao tajm-aut. Posle toga trojka plus dodatno za Vukčevića i solidna razlika na kraju prve četvrtine.

18:12 – Lako Partizan igra na startu i pravi razliku, Panter ima sedam poena, a Obradović će priliku ukazati Naneliju i Jaramazu u završnici prve četvrtine.

11:6 – Evo poena i Ponitke, pa i Doužera u kombinaciji sa dobrom odbranom pa Partizana na polovini prve četvrtine vodi pet poena razlike. Vreme je za TV tajm-aut.

5:3 – Očekivano jak start Partizana, svih pet poena ubacio je Kevin Panter, dok Asvel traži ritam na startu uprkos dobroj igri crno-belih u odbrani.

Crno-beli su poslednji meč na svom parketu izgubili od Virtusa (75:77), ali duel protiv najslabijeg tima dosadašnjeg dela takmičenja je idelna prilika za povratak na pobednički kolosek.

Ipak, Željko Obradović i dalje ima problema sa povređenim igračima. Na ovom susretu van tima će biti Aleksa Avramović, Uroš Trifunović i Zek Ledej, dok će u ekipi biti Alen Smailagić.

Takođe, utakmica će imali lepu uvertiru, pošto se pred Grobare vraćaju Boris Dalo i Žofri Lovernj koji su u prošlosti branili boje Partizana.

SVE SOCCERBET KVOTE ZA MEČ PARTIZAN – ASVEL

U prvom meču ovih timova u Vilerbanu, Partizan je bio ubedljiv – 88:62.

Partizan u ovaj meč ulazi kao devetoplasirani sa učinkom 9-8, dok je Asvel na poslednjem 18. mestu sa 2-15.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga