Pratite nas preko:
Luk Litler; Foto: Beta/AP

Još sportova

Svet bruji o čudesnom 16-godišnjem buci: Svoje idole je “jurio” po pabovima, a sada ih redom melje

Luk Litler je čudesni klinac koji je već osvojio svet pikada, iako ne i trofej svetskog prvaka. Ovaj 16-godišnji buca iz Engleske je senzacija tekućeg Svetskog prvenstva, pošto je uspeo da dođe do velikog finala na briljantan način.

U Londonu je redom razbijao višestruke šampione planete i idole čije je proslave imitirao kada je imao tri godine. Te igrače koji ni u snu nisu mogli da veruju da će ih sa table pometlati debeljuškasti klinac.

U utorak je izveo još jedno pravo čudo. Stigao je do finala pobedom nad Robom Krosom, a koji je do tog meča stigao eliminacijom Krisa Dobija, u najvećem preokretu u istoriji pikada.

Ali, nije mogao i pored tinejdžera koji na ovom turniru svaku pobedu proslavlja sa šest godina starijom devojkom. Plavokosa dama redovno vrelim poljupcima “časti” svog momka posle trijumfa. Da li je to, uopšte, legalno?

Kako god, Luk Litler će u velikom finalu igrati protiv imenjaka Hamfriza, još jednog svog idola. Interesantno, njega je čak pratio po pabovima kako je igrao turnire. I, naravno, u 21. veku isplivala je njihova zajednička fotografija iz 2019. godine.

Tada je stariji Luk savladao 12-godina mlađeg. Pet godina kasnije isti rivali igraće za svetski tron. Litlera engleski “San” naziva ljubiteljem kebaba, ali istina je da je do sada zaradio čak 500.000 funti. Više od dva miliona ljudi će gledati veliko finale u sredu od 21.15. Pa vi posle recite da je pikado “neki tamo sport”.

“Omlet, pica, pa trening”

– Ovo je ludilo. Srećan sam zbog pobede, a sada mogu da odem skroz do kraja. Prilagodio sam se pozornici. Jednom kada nađem ritam, posle prvih nekoliko krugova sam spreman da pokažem šta znam – rekao je 16-godišnjak.

Pitali su ga šta će uraditi ako pobedi u finalu i postane svetski šampion.

– Samo ću nastaviti da radim ono što sam i do sada. Ujutru ću otići na omlet sa šunkom i sirom, posle pica i onda kreće trening – poručio je Litler.

Na Soccerbet platformi možete i da se kladite na pobednika finala i novog šampiona sveta. Očekivano, nova zvezda i na ovom susretu nije favorit. Kvota na njegovu pobedu je 2,10.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova