Pratite nas preko:
jevgen konopljanka dobio otkaz u Klužu
Jevgen Konopljanka (Foto: Printscreen/Youtube/maaj1904)

Fudbal

Nekada jedan od najvećih talenata iz Evrope, sada dobio otkaz u Rumuniji posle četiri utakmice

Sećate li se ko je Jevgen Konopljanka? Nekada jedan od najtalentovanijih igrača u Evropi danas je dobio otkaz u rumunskom Klužu.

Kada se pojavio kao mladi igrač u Dnjepru, sa kojim je došao i do finala Lige Evrope, svi su mislili da ga čeka fantastična karijera. Kao i to da će on i Andrej Jarmolenko godinama biti sjajan tandem u napadu Ukrajine.

E pa, nije se desilo ni ovo prvo, a ni drugo.

Kako je tekla njegova karijera?

Jeste Konopljanka prodat u Sevilju za solidnih 20-ak miliona evra, jeste igrao na pozajmici u Šalkeu, ali nikada nije dostigao ni pola svog punog potencijala.

Momak simpatičnog prezimena posle evropske epizode vratio se u Ukrajinu, ili da budemo geografski egzaktni, u Donbas, u Šahtjor Donjeck.

Nažalost, ne moramo ni da vam govorimo zbog čega je pobegao iz tog kluba glavom bez obzira pre sada skoro pune dve godine.

On je tada potpisao za poljsku Krakoviju kao slobodan igrač, ali se tamo igrački “raspao”, što autor ovog teksta odgovorno može da tvrdi, s obzirom na to da ga je gledao na svakoj od 10 odigranih mečeva u prvoj polusezoni. Nije imao nijedan gol, nijednu asistenciju, a sve više je korišćen kao centralni vezni, nego kao ubojito prodorno krilo.

Završilo se neslavno, dobio je otkaz

Kondicija mu je bila sve gora i gora, na kraju je završio u Klužu, ali je za ovaj rumunski tim odigrao svega četiri utakmice. Jednu u kvalifikacijama za Ligu konferencija plus tri u prvenstvu naše bratske zemlje sa istoka.

Prvenstvo u Rumuniji, takozvana Liga 1, nastavlja se 19. januara.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal