Pratite nas preko:
Nemanja Jović; Foto: MN Press

Fudbal

Nemanja Jović – pobegao iz Partizana, pet meseci nije igrao fudbal, a sada ima novi klub

Nemanja Jović je bio predviđen za “zlatnu koku” Fudbalskog kluba Partizan. Od njega se očekivalo da kroz transfer u inostranstvo donese silne milione. Međutim, u Humsku neće stići niti jedan evro od njega. Mladi fudbaler je odlučio da karijeru gradi drugim putem, a da klub, koji ga je iznedrio, ne ostavi ništa.

On je prošao sve mlađe kategorije crno-belih i dugo bio “bonus” igrač u prvom timu. Upisao je čak 95 utakmica u crno-belom dresu, uz 11 postignutih golova i još toliko asistencija. Ali, onda je “pukla ljubav”.

Jović je prethodnog leta zatražio raskid ugovora zbog neisplaćenih zarada. U pitanju je suma od čak 900.000 evra, pa je sve završilo na Sudu, koji je presudio u njegovu korist. Partizan je bio dužan da mu isplati sve zaostale plate i premije, dok Jović u punom razvoju nije igrao fudbal pet meseci.

Od ovog januara to se menja i Nemanja Jović će karijeru nastaviti u portugalskom Estorilu. Bilo je tu i drugih ponuda, između ostalih i škotskog velikana Seltika. Ali, prema pisanju portugalske “A bole”, Estoril je bio najkonkretniji.

Tako će mladi srpski fudbaler, nakon odluke Veća za rešavanje sporova pri Fudbalskom savezu Srbije, potpisati ugovor sa novim klubom do leta 2027. godine.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal