Pratite nas preko:
NBA
Foto: Beta (AP Photo/Adam Hunger)

Fantasy

NBA daily fantazi – Koga izbeći večeras?

Treći dan u novoj godini, drugi najmasovniji dan ove nedelje po broju mečeva u NBA ligi.

Večeras čak 12 utakmica na programu, što izazov za nas zaljubljenike u fantazi igre čini privlačnijim. Svi mečevi su obuhvaćeni u dnevnom izazovu na SoccerBet portalu, u delu posvećenom fantazi igrama.

Takođe, pripremili smo zaseban izazov u vidu kasnog duplog meča između Los Anđeles Lejkersa i Majamija, kao i Orlanda protiv Sakramenta.

Petorka za izbegavanje

U današnjim predlozima petorka igrača za izbegavanje, po našem izboru.

PG – Devin Buker: Protiv Klipersa, u padu forme, i promenjen sastav oko njega.

SG – Bezmon Bejn: Slabija forma, konkurencija na bekovskim pozicijama se pojačala.

SF – Brendon Ingram: Slab meč prethodne večeri, Minesota ima dobru odbranu.

PF – Džulijus Rendl: Skup, promene u rosteru Njujorka, jača odbrana Čikaga.

C – Alperen Šengun: Iako u uzlaznoj formi, ograničen protiv Bruklina i Nika Kleksona, moguć odgovor Bruklina na loš meč.

Devin je u padu forma

PG – Devin Buker otvara ovu listu za izbegavanje večeras. Protivnik su Los Anđeles Klipersi, ekipa koja je u strašnom naletu i deluje veoma snažno kako timski, tako i individualno u defanzivi, na gotovo svim pozicijama.

Na sve to, statistike pokazuju da je Devin u padu forme. Njegov prosečan učinak je 47.42 fantazi poena, dok je trenutna forma na 41.25. Dodatno, poslednji meč nije bilo u rosteru Kevina Durenta, a pre toga nije bilo ni Bredlija Bila, što je rezultiralo većim opterećenjem Devina koji nije uspeo iskoristiti priliku onako kako to ume kada se zapali.

NBA Devin Buker
Foto: Beta (AP Photo/Brandon Dill)

Prvi bek lige nema toliko prostora da izvodi svoj najjači adut

SG – Pozicija beka šutera vrlo često donosi igrače sa najmanje fantazi poena, što na prvu loptu zvuči logično, ali ima smisla. Uglavnom se radi o čistim strelcima koji ostvaruju fantazi poene isključivo kroz koševe, dok su ostale statističke kategorije ili prazne ili veoma skromne. Bezmon Bejn je igrač koji trenutno nije u dobroj formi i treba ga izbegavati večeras.

Njegova trenutna forma iznosi 41.63, ali forma u poslednjih nekoliko utakmica iznosi 36.25 fantazi poena, što ukazuje na pad u formi. Ovo je logično ako se uzme u obzir da su se na bekovskim pozicijama u poslednjim mečevima vratili Dža Morant, Markus Smart i Derik Rouz, što znači da prvi bek lige nema toliko prostora da izvodi svoj najjači adut – šutiranje iz svih mogućih i nemogućih pozicija. Tačno je da su mu ostale kategorije tanke, što dovodi do očitog opadanja forme po broju fantazi poena.

Teško protiv Minesote

SF – Brendon Ingram je bio jednom veče u predlozima za tim fantazija, a odmah sledećeg večera se nalazi u timu za izbegavanje. To je lepota NBA lige – dinamičnost, konstantnost i raznovrsnost kombinacija s različitim tipovima igrača na istim pozicijama. Ipak, dolazi i zamor materijala usled velike potrošnje na parketu, ali i putovanja, što može dodatno psihički umoriti igrače. Ingram je sinoć imao slab meč protiv Bruklina sa samo 28.25 fantazi poena, ali nije bilo potrebe za velikom potrošnjom jer je meč bio rešen mnogo ranije.

Večeras je protivnik lider Zapada, Minesota, koja ima izuzetno dobru odbranu na svim pozicijama. Njihova odbrana može odgovoriti na Ingramov stil napada, a ukoliko probije prvu liniju i ide na poludistanacu, čekaju ga tornjevi ispred reketa. Skokovi su praktično nemogući za uzimanje, iako je Minesota pokazivala slabosti u tom segmentu u poslednjim mečevima. Svakako, bolje je izbegavati Ingrama večeras.

Košarkaši SAD tokom utakmice protiv Italije na Svetskom prvenstvu
Foto: Beta/AP Photo/Aaron Favila

Perskup za ono što se od njega očekuje

PF – Džulijus Rendl je skup za ono što očekujemo večeras od njega. Cena mu je za 2.3 miliona veća od prosečne cene dana, što je negde i razumljivo s obzirom na to kakav uticaj ima na igru. Međutim, situacija u rosteru Njujorka se sada malo promenila. Odlaskom Kviklija i Bereta, a dolaskom Enonobija, teret se dodatno prebacio ka unutrašnjoj igri, što je rezultiralo dodatnim usporavanjem napada.

Da stvar bude još gora, prvi sa klupe je Džos Hart, koji je opet više unutrašnji igrač, gužvajući prostor za pozicionu igru Rendla, koji nema dobre procente, ali često siluje loptu kako bi stvorio statistiku. Protivnik večeras je Čikago, ekipa koja je povređena ofanzivno, ali su defanzivno jači i zategnutiji, pogotovo pod košem gde Dramond ne dopušta lak skok. Bez obzira na to koliko Rendl forsira, večeras je igrač koji se preporučuje za izbegavanje.

Atipična odbrana Bruklina zatvara Šenguna

C – Alperen Šengun završava listu predloga za izbegavanje večeras. Svi predlozi su takvi da smatramo da će donositi manje fantazi poena od navedene cene dana. Iako je Šengun u uzlaznoj formi, što pokazuju brojke, a svakako su mu i brojke dosta jake, što mu je podiglo vrednost za večeras, smatramo da nema dovoljno prostora da se razigra s obzirom na prisustvo Nika Kleksona. Osim toga, moguća je i atipična odbrana Bruklina u kojoj svaki igrač može preuzeti bilo kojeg protivnika. Uz to, Bruklin je sinoć imao jako loš meč protiv Nju Orleansa, pa se večeras očekuje odgovor.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy