Pratite nas preko:
Hejs Dejvis
Foto: MN Press

Fantasy

EUROLEAGUE FANTASY WEEK 19 – DAY 1: Fantazi petorka dana bez specijala

Treći uzastopni dan u Evroligi, a prvi dan 19. kola, je izuzetno poseban za nas u Srbiji i širom Balkana.

Danas se, po drugi put ove sezone, sastaju gradski rivali Crvena zvezda i Partizan, a taj meč smo detaljno obradili u posebnom tekstu. Međutim, to nije jedini meč dana, jer se igraju još tri susreta u sklopu 19. kola. Sva četiri meča su u ponudi dana na SoccerBet portalu za kompletan izazov.

Pošto smo u specijalu već analizirali igrače Partizana i Crvene zvezde, sada ćemo sastaviti petorku dana prema našem izboru, izuzevajući igrače iz tog duela. Pa da krenemo.

  • PG: Paris Li (Asvel) – Fantastična forma i povoljna cena čine ga odličnim izborom.
  • SG: Kinan Evans (Žalgiris) – Ključni igrač u ofanzivi Žalgirisa, posebno efikasan u poslednjim mečevima.
  • SF: Kostas Papanikolau (Olimpijakos) – Pristupačna cena i doprinos u svim kategorijama čine ga vrednim izborom.
  • PF: Nigel Hejs Dejvis (Anadolu Efes) – Sezona karijere uz impresivne brojke i relativno pristupačnu cenu.
  • C: Džoš Nibo (Fenerbahče) – U odličnoj formi i jeftinija opcija na poziciji centra.

Ova petorka nudi balans između kvaliteta i cene, uzimajući u obzir formu igrača i protivničke timove.

Nema De Koloa, tu je Li

PG – Prvi predlog na poziciji pleja je Paris Li, košarkaš Asvela. Dvadesetosmogodišnji Amerikanac je jedan od onih koji je procvetao dolaskom Đankoma Poceka na mesto trenera francuskog tima, jer se sa njegovim dolaskom znatno uvećala Lićeva uloga na terenu. To pokazuju i brojke, jer je na oko 24.5 fantazi poena i u proseku i u formi, a poslednja tri duela je donosio 35.50, 33.50, 27.50 fantazi poena.

Njegova cena je 12 miliona, što je iznad proseka, ali fantazi brojke to opravdavaju. Protivnik je Zalgiris, koji je jedan od lakših protivnika, a igra se kod kuće, a na ruku ide i novi trener Žalgirisa, Andrea Trinkijeri, koji sigurno nije stigao da postavi ni stubove igre, ni u napadu ni u odbrani.

Hanga lagao
Foto: MN Press

Želgirisova zvezda će da zasija

SG – Moramo iskoristiti najskuplju opciju na poziciji, a to je Kinan Evans sa 13.6 miliona vrednosti. Isti meč, ali druga perspektiva. Kao i Asvel, i Žalgiris je limitiran kvalitetom, i ako žele napraviti iskorak, morat će se osloniti na svoje glavne igrače tokom gostovanja. To znači da će ključni igrači igrati sa maksimalnim opterećenjem. Ovo je jedinstvena prilika za Žalgiris da vezuju dve pobede, a to u istom vikendu. Iako nisu počeli sezonu loše, usledio je strmoglav pad.

Pre dva dana su pobedili Albu, a Evans je igrao 32 minuta i ostvario odlične rezultate, što očekujemo i sada, s obzirom na ofanzivnu košarku koju preferira bivši trener Partizana. Dobra stvar je što je Žalgiris apsolutni favorit u gotovo svim duelima u svojoj ligi, pa može maksimalno koristiti svoje glavne igrače u Evroligi, dok ih u domaćem prvenstvu može odmarati.

Nije najbolja opcija, ali je jeftin

SF – Kostas Papanikolau možda nije najbolja opcija na poziciji, ali je odličan izbor s obzirom na cenu i doprinos fantazi rosteru. Njegova cena iznosi svega 7.6 miliona, što je znatno ispod proseka. Odličan je za uklapanje u roster kada se prave prilagođavanja budžeta. Igra preko 26 minuta u proseku, što je izuzetno povoljno za ovu cenu, iako je Papanikolau možda izgubio sjaj koji je imao na početku sezone kada je Olimpijakos imao problema sa povredama.

Međutim, njegovih 18.56 poena u proseku savršeno se uklapa uz cenu koja mu je dodeljena. Protivnik je Monako, jaka ekipa koja igra čvrsto, ali i ekipa koja se često oslanja na šut van reketa. Ovo može pružiti prostor za Papanikolau da pokaže svoje kvalitete, posebno ako uzmemo u obzir da Olimpijakos igra u najsporijem ritmu ove sezone.

Ko drugi nego Najdžel Hejs Dejvis?

PF – Kako izabrati bilo koga drugog na ovoj poziciji danas osim Najdžela Hejs Dejvisa? Bivši igrač Lejkersa, Sakramenta, Galatasaraja i Barselone igra sezonu karijere, a njegove brojke su još bolje od kada je Šarunas stigao u Istanbul. Za početak, na terenu je preko 33 minuta u proseku, što je na nivou startera u NBA ligi, što pokazuje kakav uticaj ima na igru ekipe. Sa prosečnih 24,61 fantazi poena i formom od 26,70, poslednja dva meča doneo je fantastičnih 32,50 i 34,25 fantazi poena.

Nema sumnje da ga treba uključiti u roster, a nije čak ni znatno iznad proseka po ceni jer iznosi 12,5 miliona, što se lako može balansirati u budžetu. Protivnik je Makabi, ako je to uopšte bitno, jer Hejs Dejvis doprinosi u svim kategorijama, pa nije ključno na kom delu terena će pružiti najveći doprinos.

Jam Madar Fenerbahče: Foto: MN Press

Nibo je naš izbor na poziciji centra

C – Džoš Nibo je četvrta opcija dana na poziciji centra, ali ima drugu najbolju formu. Cena mu je jeftinija za milion od prosečne cene, a brojke pokazuju 22.38 fantazi poena u proseku i 27.30 fantazi poena u formi, što je, nakon Jusufe Fala, druga najbolja forma dana. I sve to na samo malo preko 21 minutu u proseku na terenu, što znači da, ako se poveća broj minuta, fantazi brojke mogu i dalje rasti.

Moguće je jer je protivnik Fenerbahče, koji je nekako nedorečen na centarskoj poziciji i može delovati ranjivo u ovom trenutku, barem što se forme tiče na poziciji centra. Dakle, Nibo će sigurno biti naš izbor na poziciji ovoj poziciji.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy