Pratite nas preko:
Slavlje Jokića (Foto: Printscreen/Twitter@nuggets)

Košarka

Majstoru su dovoljne i tri sekunde! Jokić trojkom s pola terena uz zvuk sirene doneo pobedu Denveru (VIDEO)

Denver Nagetsi su pobedili Golden Stejt kao gosti sa 130:127 u neverovatnoj završnici susreta trojkom koju je Nikola Jokić postigao uz zvuk sirene s gotovo 12 metara.

Samo sedam i po minuta pre kraja Voriorsi su imali 18 poena prednosti i činilo se pobedu u svojim rukama. Međutim, u samom finišu dogodilo se čudo nad čudima.

Za poslednji napad Nagetsa ostalo je samo 3,6 sekundi, a loptu je sa strane, duboko na polovini svog terena izveo Aron Gordon. Dodao ju je Jokiću, on je prešao polovinu terena i podigao se na šut dva-tri koraka posle centra. Lopta je kroz obruč prošla posle udarca u tablu.

Usledila je luda proslava Jokića i njegovih saigrača, popraćena pogledima neverice njihovih protivnika. Aktuelni prvaci NBA lige su tako na čudesan način stigli do 11. pobede u poslednjih 13 utakmica i šeste uzastopne na gostovanjima.

Jokiću zamalo izmakao “tripl-dabl”

Srpski centar je utakmicu završio sa 34 poena (šut iz igre 13/16), devet skokova i 10 asistencija. Trideset poena uz devet asistencija dodao je asistent za pobedu Aron Gordon.

Na drugoj strani, Stef Kari se zaustavio na 30 poena kao najefikasniji igrač Golden Stejta. Klej Tompson je dodao 24 koševa.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka