Pratite nas preko:
ČIma Moneke
Čima Moneke (Foto: Printscreen/Youtube/Eurohoops TV)

Fantasy

Euroleague Fantasy: Izdane emocije, lakši izbori dana

Završni čin ovonedeljnog evroligaškog maratona je pred nama. Poslednji četvrti dan donosi pet mečeva koje možemo na miru odgledati, jer su oba naša predstavnika juče završila svoju radnu nedelju u Evroligi.

I tako, emotivno stabilni, možemo rasterećenije da se okušamo u dnevnom evroligaškom fantazi izazovu na SoccerBet portalu, a dostupan je i poseban izazov dana u vidu meča između Valensije i Panatinaikosa.

PG – Dijego Falkadori se izborio da se nađe na listi naših predloga. Razlog je jednostavan – igra zaista u naletu forme. Do pre par kola nije imao značajniju minutažu, a onda su se u ekipi Olimpije dešavale rotacije u rosteru, neke povrede, i eto dvadesetsedmogodišnjeg Italijana sa boljim minutima na parketu, a samim tim i znatno važnijom ulogom.

Kako se dalje vezuje i sa skokom fantazi poena, fantazi poeni u formi su 22.45, a recimo pre dva kola protiv Baskonije je znao da ide i do 34.50. Duel protiv Bajerna kod kuće navodi na jednu trkačku utakmicu u bržem ritmu, tako da možemo očekivati opet jednu odličnu partiju koja će opravdati poverenje kako trenera i navijača, tako i nas ljubitelja fantazi košarke.

SG – Markus Hauard se uspavao i vreme je za buđenje. Sjajni bek Baskonije je u padu forme, što pokazuju brojke, jer beleži svega 19 fantazi poena na proseku forme. Zaista nas je navikao na mnogo jače brojeve. No, gledajmo iz drugog ugla, jer nam je ta lošija forma upravo omogućila da ga imamo ispod cene proseka dana, koja iznosi 10M.

Ne pravi veliku razliku, ali ovde svaka decimala može da bude presudna u sastavljanju rostera, a na kraju i konačni rezultat. Zahtevan meč protiv Barselone, ali Hauard baš takve voli, kada je takmičarski naboj na većoj razini. Prvi meč ova dva tima mu je doneo 35.75 fantazi bodova, i to nam je dovoljna smernica da ga i večeras uvrstimo u tim.

SF – Krilo dana je Isaija Kordinije iz Virtusa. Prvi put u karijeri ovaj dvadesetsedmogodišnji Francuz igra Evroligu i odlično mu prija. Nema opet u decimalama ispod proseka, ali taman takva da opravdava izbor. Na svega nešto malo preko 21 minuta u proseku na terenu, i ako je starter, on u formi donosi 23.65 fantazi poena, u proseku.

Protivnik Alba iz Berlina je jedna od dve ekipe sa najmanjim kvalitetom, i to je prilika da posle ovakve naporne nedelje, a i sledeća je takva, glavni igrači odmore, smanje minute, a tu se otvaraju minuti sa Kordinijea što tendencira i na dodatni porast fantazi poena. U prvom meču je imao svega 15 fantazi poena, ali su tada bile druge okolnosti jer je bio početak sezone i dosta lakši tempo mečeva nego sada.

PF – Čima Moneke šoumen na parketu i van njega. Došao je iz NBA lige iz Sakramenta u Evroligu, a kako igra, mogao bi brzo da se vrati nazad. Ovaj Australijanac nigerijskog porekla oduševljava svojim igrama i ekscentričnošću koju prati pozitiva, ali i predanošću na terenu. Pa čak i ako ga nekim slučajem ne volite, morate da ga poštujete za ono što radi na terenu za ekipu.

Skuplji je i košta 13.4M, njegove brojke i u proseku i u formi su 2 fantazi poena, što je fenomenalno obzirom da igra samo oko 24 minuta u proseku. Takve iste brojke su mu bile i u prvom duelu Baskonije sa Barselonom, gde je ostvario 29.45 fantazi poena. Jedno je sigurno, večeras će nam spremiti još jedan šou na parketu, jer on voli kada su reflektori jače upaljeni.

C – Centar Valensije Brendon Dejvis zatvara petorku dana. Dobra cena, dobra forma, dobar protivnik. Cena malo iznad proseka, ali momentum je dobar. Prosek od 20.49 i forma od 23.75 ukazuju na dobro ulaganje. Panatinaikos je čvrsta ekipa, pogotovo pod košem, ali Matijas Lesor nije u formi ni na obe strane parketa, i Valensija bi mogla da napadne baš taj prostor.

Sada već veteran iz Pensilvanije i bivši član Filadelfije i Bruklina ima dovoljno Evroligaškog iskustva da iznese ovakav meč na svojim leđima. Ovo jeste rizička investicija, ali ako odskoči kako zna, napraviće veliku razliku na kraju na tabeli, i mi ćemo ga sigurno imati u timu.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy