Pratite nas preko:
Chicago Bulls' Andre Drummond, top, dunks during the second half of an NBA basketball game against the Philadelphia 76ers, Saturday, Dec. 30, 2023, in Chicago. (AP Photo/Paul Beaty)
Andre Dramond; Foto: Beta/AP Photo/Paul Beaty

Fantasy

NBA daily fantazi – 5. 1. 2024. Kada je masivan dan, dobijaju se jeftine dobre opcije

NBA je napravila totalni disbalans mečeva u ligi ove nedelje. Nakon sinoćnih samo dva meča, večeras je na programu čak 14 mečeva za lep doček vikenda. Gde ćeš veći izazov od toga da pobediš u dnevnim izazovima u koje učestvuje gotovo cela liga. Soccerbet, kao i svakog dana, ispoštuje zaljubljenike u NBA ligu i fantaziju sa ponudom dana, a danas je u specijalu kasni izazov sa pet mečeva koji kreću od 03 časa pa na dalje. Tako da imate i kraću verziju dnevnog izazova.

Ovakav dan pred nama je jako zahtevan za fantazi jer imamo igrače iz 28 timova, što je baš teško pogoditi sa pravom kombinacijom koja vodi do vrha fantazi tabele. Puno dobrih, ali i skupih opcija, zato ćemo pokušati da pronađemo one jeftinije koje će biti odlične za uklapanje u budžet i roster fantazija.

PG

Imanuel Kvikli je pravi hit fantazije. Promenom sredine iz Njujorka u Toronto mu je baš prijalo, očigledno. Od uloge igrača sa klupe došao je do startne pozicije plejmejkera kod našeg Darka Rajakovića, koji već za par dana ima dosta reči hvale za njega. Denis Šruder je istisnut iz prve petorke, minuti su povećani, ali i sloboda u igri, što se odražava na fantazi poene momentalno. U poslednja dva meča, beleži 31.00 i 42.15 fantazi poena. Za momka čija je cena svega 8.3 miliona, to su fantastične cifre, i verujemo da će prosek biti mnogo veći nego u Njujorku. Ako znamo da je prosek dana oko 10.7 miliona, ovo je odlična investicija i ušteda u budžetu za neke skuplje opcije kasnije. Mec protiv Sakramenta večeras može samo da potvrdi našu konstataciju jer ima tu dosta prostora za prilično fantazi poena.

SG

Evo još jednog profitera iz prvog većeg trejda u NBA sezoni ove godine. Donte Divićenco je odjednom postao starter, njegovi minuti su se povećali, a njegova uloga znatno veća. To se vidi i kroz brojke koje ostvaruje – 20.88 fantazi poena u proseku, a prosek forme mu je 30.20 fantazi poena. Pre pada meča protiv Indijane išao je čak na 61.30 fantazi poena. Njegova cena od 6.9 miliona je za razmatranje kada se uklapa budžet sa rosterom, jer znamo da izazov dobija onaj koji napravi najbolju kombinaciju igrača, a za to su potrebne jeftine opcije koje doprinose. Sa ovom cenom i ovom formom, mora biti jedna od opcija za roster.

SF

Simone Fontecchio prosperira iz razloga što je Juta u modu tankovanja. Sa prosekom od 17.63 fantazi poena i čak 25.95 fantazi poena u formi, jasno je kakvu ulogu Italijan trenutno ima u Juti. Poslednja tri meča pokazuju brojeve 3.0, 25. 41.50 i 36.25 fantazi poena na oko 32 minuta u proseku u tom periodu. Motivi kvaliteta Jute i igrača nas ne zanimaju, već suština u kontekstu u kom se nalazimo, a ona kaže da je Simone Fontecchio odlična jeftina opcija u ovom trenutku, bez dalje polemike. Kad kažem jeftina, to znači u ovom slučaju da je njegova cena 6.8 miliona, što je za navedene brojke prilično povoljna opcija koja se mora probati.

PF

E, ovo je baš jeftin predlog i nećemo imati jeftiniji za danas, a on se zove Džalen Smit i igra za Indijanu. Ako zaglavite sa budžetom i treba vam baš jeftina opcija, nadamo se da će vam Smitovih 5.3 miliona završiti posao. Znamo da je Indijana prva po ofanzivnom rejtingu, što je oaza za fantazi poene. I nije Smit tu u vrhu po poenima, ali za cenu koju ima, dosta je isplativ igrač i neko ko može da odskoči sa ozbiljnim brojkama i napravi ogromnu razliku. Skromni minuti negde oko 21 u proseku, skromne brojke negde oko 20 fantazi poena u proseku i 22.5 poena u formi, ali to su fenomenalne brojke za cenu koju vredi, sa tendencijom da uvek može da odskoči dosta jer kvalitet i potencijal nisu sporni.

C

Andre Dramond je obavezan, bez obzira što je jeftina opcija. Cena mu je 7.3 miliona, a imali bismo ga u timu i da košta 10.3 miliona jer brojke koje pravi nisu ni približno srazmerne sa cenom. 45.85 fantazi poena u proseku su ludilo za cenu koju vredi. Protiv Atlante je išao 67.25, Filadelfije 54.75 i 36.75, a poslednji meč protiv Njujorka ravno 40 fantazi poena. Nije bitan protivnik, Dramond je dobio minute posle povrede Vučevića i gazi sve redom. On je baš, baš moranje za svaki roster i nama će biti jedan od stubova tima, čak i ako je jeftinija opcija.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy