Pratite nas preko:
20230618npRaduljica1
Foto: MN Press

Košarka

Stefan Peno ide na Mikonos, ali ne na odmor: Raduljica zabeležio dabl-dabl posle osam godina

Veoma zanimljivu karijeru iza sebe ima srpski internacionalac Stefan Peno, a sada karijeru nastavlja u Grčkoj.

Peno je rano u karijeri predstavljen kao veliki talenat i bio je deo Barselone čak četiri godine, a onda isto toliko u Albi iz Berlina.

Sezonu 2021/22 je proveo u Bilbau, sledeću u Lijetkabelisu, a do kraja godine bio je u Marusi. Sada je potpis stavio na papir za ekipu Mikonosa gde bi trebao da provede najmanje do kraja sezone.

Prošle godine je prosečno beležio pet poena, 1,6 skokova i 3,4 asistencije za skoro 20 minuta na parketu.

Raduljica dočekao dabl-dabl

Miroslavu Raduljici je prijao prelazak u Marusi, u kom nastavlja da niže dobre partije. Srpski centar je bio sjajan i u pobedi svog tima protiv PAOK-a 85:79. Bila je prava odluka da se Raduljica preseli u Grčku, pokazuju rezultati.

On od početka sezone igra odlično, a i njegov Marusi je prebrodio težak početak i sve je bolji, pa je sada osmi tim na tabeli grčkog prvenstva sa skorom 5-8.

Poslednji je ceh njihovog uzleta platio PAOK, protiv kog je bivši srpski reprezentativac bio jedna od najboljih na parketu.

On je zabeležio dabl-dabl učinak, pošto je postigao 13 poena i deset skokova. To je njegov prvi dabl-dabl u Evropi od 2016. godine, kada je u dresu Armanija protiv Pistoje imao 14 poena i 11 skokova.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka