Pratite nas preko:
Zoran Dragić Miloš Teodosić; Foto: MN Press

ABA liga

Nestvaran podatak Cedevita Olimpije: U Evrokupu ima 0-13, a protiv evroligaša potpuno obrnuto

Cedevita Olimpija je jedna od najčudnijih ekipa, ne samo na ovim prostorima. Košarkaši Crvene zvezde su, nakon dobijenog Večitog derbija, poraženi su u subotu uveče na gostovanju u Ljubljani rezultatom 96:86 u utakmici 15. kola ABA lige.

Ono što je fascinantno jeste igra “zmajeva” u ABA ligi koja se kosi sa svim mogućim logikama u odnosu na partije u Evrokupu. Kao što je poznato, u Evropi Cedevita Olimpija ima skor 0-13, zbog čega je Simone Pjaniđani nedavno dobio otkaz. Međutim, na Jadranu je slika drugačija, sa skorom 11-4.

Fascinantno zvuči podatak da, pored nula pobeda iz 13 utakmica u Evrokupu, slovenački tim protiv evroligaša ove sezone ima 2-1! Upisan je poraz protiv Crvene zvezde u Beogradu, a potom je Partizan savladan u Ljubljani, da bi sada pali i crveno-beli.

Ko to uspe da objasni, svaka mu čast…

Sam poraz ne znači kraj mukama

Zvezda je platila cenu umoru posle pobeda protiv Fenerbahčea i Partizana u Evroligi, kao i lošoj drugoj četvrtini u kojoj nije skoro šest minuta postigla poen. Domaćin je tada napravio seriju 15:0, a ukupno 18:0 ako se uzme u obzir i finiš prve četvrtine.

Na sve to se nadovezala i povreda Miloša Teodosića, koju je plejmejker zaradio i hramljajući je izašao iz dvorane “Stožice”. Iskusni plejmejker se u jednom trenutku požalio na bol i zatražio izmenu, a Zvezda je potom pretrpela poraz.

– Povredio je zglob, još uvek ništa ne znam. Čekamo izveštaje doktora – kratko je prokomentarisao Sferopulos.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga