Pratite nas preko:
Rafael Nadal; Foto: Beta/AP/Tertius Pickard

Tenis

Ipak nije “Pinokio tenisa”: Nadal šokirao sve i odustao od Australijan opena!

Španski teniser Rafael Nadal šokirao je teniski svet i saopštio da zbog povrede mišića neće igrati na predstojećem Australijan openu. Povreda butnog mišića koju je zaradio na ATP turniru u Brizbejnu, ipak, bila je jača. Tako su “pale u vodu” tvrdnje navijača Novaka Đokovića da je Nadal “Pinokio tenisa”. Jer, ovog puta nije slagao da zaista ima problem.

Nadal se ove nedelje vratio na teren na ATP turniru u Brizbejnu posle skoro godinu dana pauze zbog povrede. Španac je u prvom kolu turnira u Brizbejnu pobedio Austrijanca Dominika Tima 7:5, 6:1, a potom u drugom kolu domaćeg tenisera Džejsona Kublena 6:1, 6:2.

Rafa je eliminisan od Australijanca Džordana Tompsona 5:7, 7:6 (8:6), 6:3. Španac je na ovom meču propustio tri meč lopte, a potom izgubio posle velikog preokreta.

“Odustajem, ali ovo nije loša vest…”

– Tokom mog poslednjeg meča u Brizbejnu imao sam mali problem sa mišićem koji me je, kao što znate, zabrinuo. Kad sam stigao u Melburn, imao sam priliku da uradim magnetnu rezonancu. Imam mikro posekotinu na mišiću, ali ne na istom delu gde sam imao povredu i to je dobra vest. Trenutno nisam spreman da se takmičim na najvišem nivou u mečevima u pet setova. Letim nazad u Španiju da posetim svog doktora i da se odmorim – napisao je Nadal na društvenoj mreži Iks i mnoge šokirao.

On je dodao da je naporno radio tokom cele prošle godine da bi se vratio na teren.

– Kao što sam uvek spominjao moj cilj je da za tri meseca budem na svom najboljem nivou. U okviru ovih tužnih vesti za mene što nisam u mogućnosti da igram pred neverovatnom publikom u Melburnu, ovo nije toliko loša vest i svi ostajemo pozitivni u pogledu evolucije u ovoj sezoni. Zaista sam želeo da igram ovde u Australiji i imao sam priliku da odigram nekoliko mečeva koji su me učinili srećnim i pozitivnim. Hvala svima na podršci i vidimo se uskoro – napisao je Nadal.

Nakon što je Nadal šokirao teniske zaljubljenike, jasno rastu i šanse Novaka Đokovića. Prvi grend slem sezone, Australijan open biće odigran od 14. do 28. januara u Melburnu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Tenis