Pratite nas preko:
Engolo Kante
Printscreen: YT/@HaytersTV

Fudbal

Skaut Lestera progovorio o Kanteu: “Doslovno smo ga oteli, naterali smo ga da isključi telefon”

Sezona 2015/16 u svetskom fudbalu ostaće upamćena po tome što je “mali” Lester osvojio prvenstvo Engleske. Nema veće senzacije u istoriji Premijer lige od toga.

Lester je 2016. osvojio titulu prvi put u svojoj 132-godišnjoj istoriji. Bila je to jedna od najlepših bajki ikada napisanih.

Tim koji je tada sa klupe predvodio iskusni Italijan Kaludio Ranijeri mnogi su uoči početka sezone videli kao jednog od kandidata za ispadanje, ali su igrali fantastičan fudbal i ostvarili najveći uspeh u istoriji.

U to vreme su imali sjajnu generaciju fudbalera na King Paueru, a isticali su se Džejmi Vardi, Rijad Marez, Engolo Kante, Mark Olbrajton, Kasper Šmajhel, Hari Megvajer… Mnogi su posle te sezone imali odlične ponude i otišli ​​u veće timove.

Magvajer u Mančester, Mahrez u Siti, a Kante je potpisao za Čelsi. Ali sama priča o dolasku omalenog francuskog veziste u ovaj tim je neverovatna. Rekao joj je bivši skaut Lestera Stiv Volš, koji je primetio Kantea u Francuskoj.

Engolo Kante
Engolo Kante; Printscreen: YT/@VMSport

Mislio sam da ih je dvojica istih

– Pitao sam se, da li su to ista dva igrača? Bio je svuda. Hteo je tada da napusti Kan i ode u Marsej, a nije znao gde je Lester – rekao je Volš i dodao:

– Umalo da smo morali da ga kidnapujemo. Bukvalno. Imao sam prijatelje u Francuskoj koji su ga doveli. Njegov glavni agent nije ni znao da je ovde – Volš je naterao Kantea da isključi mobilni telefon i nije mu dozvolio da napusti teren dok ne potpiše.

Međutim, iskusni Klaudio Ranijeri bio je skeptičan.

– Klaudio je stalno govorio: ‘Nije dovoljno velik. Zašto dovodimo Kantea?’ – priseća se Volš, zaključujući da je to bio najbolji potez Lestera.

Kante trenutno igra u Saudijskoj Pro ligi za Al-Itihad, a prethodno je, posle Lestera, dosta uspeha imao u Čelsiju sa kojim je osvojio Ligu šampiona i Premijer ligu, kao i Superkup Evrope, a vredi istaći titulu svetskog prvaka koju je osvojio sa Francuskom.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal