Pratite nas preko:
CRVENA ZVEZDA vs ASVEL Beograd, 05.10.2023. Foto: MN Press / ds Kosarka, EUROLEAGUE
Foto: MN Press

Evroliga

Zvezda ugašena u Lionu: “Stotka” i poraz od najgoreg tima Evrolige

Crvena Zvezda je poražena u okviru 20. kola Evrolige od ekipe Asvela rezultatom 100:91.

Ekipa iz Liona upisala je drugu pobedu zaredom i četvrtu ukupno, dok su crveno-beli propustili odličnu priliku da se priključe timovima koji su u borbi za plej-in. Zvezda ostaje na osam pobeda čime se ozbiljno odaljava od borbe za vrh lige.

Uveo je Asvel u svoj ritam Crvenu zvezdu koja je brzopletošću sama sebe pobedila. Dugo su držali priključak igrači Janisa Sferopulosa. Međutim nerezonskim šutevim crveno-beli ispuštaju utakmicu iz svojih ruku, pa je trener domaćih Pjerik Pupe došao do debitantske pobede u Evroligi.

Minutaža Miloša Teodosića bila je redukovana posle povrede skočnog zgloba, a njegov izostanak tokom važnih momenata igre mogao se lako prepoznati.

Jago je vukao tim kada je bilo potrebno, međutim to nije bilo dovoljno za pobedu protiv najlošijeg tima Evrolige. Najefikasniji u timu Asvela bio je Li sa 23 postignutih poena, dok je u timu sa Malog Kalemegdana prednjačio Nedović sa 26 poena.

Asvel više nije poslednji na tabeli, jer ima skor 4-16, dok je Zvezda na učinku 8-12 i deli ga sa Bajernom. Crveno-beli su u Francuskoj morali da “napadnu” pobedu kojom bi ostali u igri za plasman u plej-in, a sada imaju pred sobom mnogo teži zadatak, duel protiv Armanija u Milanu za dve večeri.

Zvezda odlazi u Italiju

Iako za Armani u četvrtak neće igrati Nikola Mirotić, Ševon Šilds, Bili Beron, svi zbog povrede, teško je očekivati da Zvezda ovakvom odbranom kao u Francuskoj napravi iznenađenje u Milanu.

Taj meč biće odigran u četvrtak od 20.30 časova.

ASVEL – CRVENA ZVEZDA 100:91 (25:25, 23:20, 22:22, 30:24)

ASVEL: Skot 10, Li 23, Kaudi 12, Lovernj 17, Luvavu-Kabaro 7, Dalo, Džekson 9, Egbunu, Fal 8, Lajti 3, Ndiaj 6, Jakov 5. Trener: Pieri Pupe.

CRVENA ZVEZDA: Lazarević, Teodosić 6, Hanga 9, Davidovac 3, Lazić 5, Tobi 5, Bolomboj 9, Ilić, Nedović 26, Giedraitis 12, Gilespi, Dos Santos 16. Trener: Janis Sferopulos.

Standings provided by Sofascore

Uživo:

IV ČETVRTINA:

100:91 – Kraj utakmice! Crvena zvezda je primila 100 poena od najgoreg tima Evrolige i propustila dobre šanse da se priključi timovima koji se bore za plej-in.

94:83 – Nedović daje poene, ali već u sledećem napadu gubi loptu,čini se da je Zvezda ispustila poslednje atome snage. Tajmaut traži Sferopulos, međutim čini se da je Asvel napravio veliku prednost za poslednjih tri minuta.

83:74 – Zvezda je pred porazom! Asvel je ušao u šestu brzinu dok na drugoj strani Zvezda ne može da pogodi ni otvorene šuteve.

73:70 – Brzaju obe ekipe, a bolje se snalazi Asvel. U jednom napadu je Zvezda omašila tri trojke, kazna je bila brza Kaudi je pogodio koš i faul.

III ČETVRTINA:

70:67: Nije uspeo Teodosić da postigne trojku za izjednačenje, pa će u poslednju četvrtinu ući sa zaostatkom od tri poena. Najefikasniji kod domaćih je Lovernj sa 12, dok kod crveno-belih 16 poena ima Jago.

68:66 – Vraća se Zvezda u utakmicu dobrom igrom Jaga Mateusa, ali i dalje izgleda kao da se crveno-beli muče u napadu u odsustvu Teodosića.

62:57 – Košarkaši Crvene zvezde su u potpunosti isključili visokog Fala iz igre, međutim uključili su se Li i Skot, pa je Asvel stigao do osetnije prednosti. Videli smo i neverovatan promašaj Fala sa penala, “cigla” koja će se dugo vrteti po mimovima širom Evrope.

52:53 – Kada se činilo da će Zvezda početi lošije drugo no što je završila prvo poluvreme uključili su se Gedraitis i Bolomboj koji su “ukrali” dve lopte a iz tih osvojenih lopti postignuto je pet poena i u tom trenutku stigli do izjednačenja. Zatim je Skot postigao dugu dvojku, a Nedović je uzvratio trojkom.

II ČETVRTINA:

48:45Kraj prvog poluvremena! Jago održava svojim poenima crveno-bele u životu, postigao ih je 13 u prvom poluvremenu, dok Nemanja Nedović i dalje stoji na 9 iz prvih pet minuta igre. Na drugoj strani najefikasniji je Lovernj sa 8 a prate ga Luvavu sa 7 odnosno Skot sa 6.

Posle početnog naleta Crvena zvezda se izuzetno muči u napadu, a i u odbrani obzirom da su primili gotovo 50 poena u prvih 20 minuta utakmice. Janis Sferopulos će morati da smiri svoje igrače te da pronađe nove lidere u smanjenoj minutaži Miloša Teodosića.

45:42 – Jago je postao prvi dvocifreni u obe ekipe sa 10 poena, međutim Zvezda se izuzetno muči u napadu. Pokušavaju Lazić i Davidovac, ali ne uspevaju da postignu poene na drugoj strani u dobar ritam je ušao Majk Skot.

40:40 – Treći faul Tobija značio je i njegovu selidbu na klupu, u igru je ušao Bolomboj. Li je sa pola terena bacio alejup pas za Endijajea, ali je na drugoj strani Teodosić postigao trojku i smirio strasti domaćih navijača.

31:35 – Ušao je Teodosić i trojkom prekinuo seriju od 11:0 francuskog tima. Igra se sa mnogo kontakta, a kriterijum sudija je nešto blaži nego što smo navikli na evroligaškim utakmicama, te se mnogi igrači muče sa ličnim greškama u ranoj fazi utakmice. Majk Tobi pogodio je dvojku pa trojku, međutim i on ima dva faula.

I ČETVRTINA:

25:25 – Posle fantastično otvorene prve četvrtine Zvezda je ispustila prednost i dozvolila Asvelu seriju od devet poena. Jago i Nedović su se vidno umorili, te grešili.

16:25 – Branko Lazić ponovo igra odličnu utakmicu a u prvoj četvrtini postigao je već 5 poena, nažalost po navijače crveno-belih iskusni bek napravio je dva brza faula pa se preselio na klupu. Umesto njega na terenu je Adam Hanga.

12:19 – Igra se jako brzo, dosta otvorenih šuteva na obe strane. Nedović se razigrao na početku utakmice i ima već devet postignutih poena. Na drugoj strani Luvavu je najbolji sa 5 poena. Posle greške Asvela i poena Lazića u kontri trener domaćih Pjerik Pupe poziva prvi evroligaški tajmaut u karijeri.

7:10 – Zvezda je bolje otvorila utakmicu. Posle kontre Nedović je pogodio trojku za 10:4, međutim Li je uzvratio istom merom. Bolomboj neočekivano pravi dosta problema na skoku Jusufi Falu visokom centru Asvela

POČETAK – Zvezdain petorka je Jago, Nedović, Lazić, Davidovac, Bolomboj. Teodosić je u sastavu, a nema Luke Mitrovića i Nikole Topića. Prve poene na utakmici postigao je Bolomboj.

CRVENA ZVEZDA vs ASVEL Beograd, 05.10.2023. Foto: MN Press / ds Kosarka, EUROLEAGUE
Foto: MN Press

Tri pobede zaredom protiv Asvela

Crvena zvezda igra veoma važnu utakmicu 20. kola Evrolige protiv oslabljenog Asvela. Izabranici Janisa Sferopulosa su slavili u dva uzastupna meča u okviru najboljeg evropskog košarkaškog takmičenja, te se nadju novoj pobedi.

Dozu radosti i nade uliva i podatak da su crveno-beli slavili tri puta zaredom protiv francuske ekipe koju će po prvi put sa klupe voditi francuski trener Pjerik Pupe.

U francuskoj ekipi desile su se promene. Đanmarka Poceka na mestu šefa stručnog štaba zamenio je Pjerik Pupe, dok je klub angažovao iskusno krilo Dešona Tomasa.

SOCCERBET KVOTE ZA MEČ ASVEL – CRVENA ZVEZDA

Za tim iz Liona neće izaći na parket najbolji igrač Nando de Kolo, dok Crvena zvezda ne može da računa na mladog plejmejkera Nikolu Topića. Dok ostaje da se vidi da li će u timu biti Miloš Teodosić i Luka Mitrović koji su doputovali u Lion.

Pobeda je imperativ

Ovaj duel je veoma važan za Beograđane. U slučaju pobede bi uhvatili priključak sa timovima koji se nalazi u poziciji koja vodi u plej-in. Asvel je pre prošlog kola imao seriju od čak 10 poraza u Evroligi međutim pobedom protiv Žalgirisa 93:79 ta crna serija je prekinuta.

Zanimljiva činjenica je da su u prvoj ovosezonskoj utakmici ovih ekipa na klupama sedela dva različita trenera. Crvenu zvezdu je tada vodio Duško Obradović dok je na klupi Francuza bio Toni Parker. Crveno-beli su tada u prvom kolu slavili rezultatom 94:73.

Asvel se nalazi na deobi pretposlednjeg mesta sa Albom sa tri pobede dok crveno-beli zauzimaju 13 mesto sa skorom 8-11.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga