Pratite nas preko:
PSŽ
Foto: Beta (AP Photo/Michel Euler

Fudbal

Nastavlja se rat između grada Pariza i PSŽ-a. Puca na sve strane, rasizam, otimanje stadiona…

Čuveni francuski ekolog Dejvid Belijard je govorio u vezi sa sumnjama u rasizam koje je izrazio Naser al Kelaifi. Predsednik Pari Sen Žermena napao je parisku gradsku kuću zbog preuzimanja stadiona Parka prinčeva.

Situacija između grada Pariza i PSŽ-a je ovog utorka ponovo dostigla prekretnicu. Indirektno osumnjičen za rasizam od strane Nasera ​​al Kelaifija, izabrani zvaničnik Dejvid Belijar insistirao je da se brani u kolumni Le Parisien.

„Nazvati me rasistom predstavlja klevetu i nije na nivou pitanja o kojima je reč u ovoj važnoj debati“, odgovorio je zamenik gradonačelnika Pariza. Nekoliko sati ranije predsednik prestoničkog kluba nije bio ljubazan prema političaru iz ekološke partije (EELV).

Dok Pari Sen Žermen mesecima pokušava da kupi Park prinčeva, gradska skupština Pariza još uvek ne zna kojim putem da krene, a razgovori između dve strane su prekinuti. En Idalgo se čvrsto protivi ovom preuzimanju i posebno predlaže da ostane pod zakupcem na veoma dug period.

Međutim, činilo se da su ova dva tabora na ivici približavanja prošle nedelje nakon što je PSŽ odustao od ideje da se preseli na “Stad de Frans”. Dve opcije su se tada predstavile katarskim liderima, ili da izgrade potpuno novo ograđeno okruženje ili da se dogovore sa Gradom Parizom za kupovinu Parka prinčeva.

Zadovoljan vestima, prvi zamenik gradonačelnika Emanuel Gregoar je tada govorio za Le Parisien, ukazujući da je „sezona 2027-2028 u novom Parku prinčeva (je) scenario nadohvat ruke.

NEMA PRODAJE KATARU! RASIZAM ILI NE?

Osim što se sve ponovo promenilo kada je Dejvid Belijard dao intervju Sud radiju.

– Protiviću se prodaji ovog pariskog nasleđa privatnim interesima Ne želimo prodaju Parka prinčeva Kataru, niti u svakom slučaju prodaju Parka prinčeva. Kao izabrani zvaničnik u Parizu, ja ću se protiviti bilo kakvoj prodaji stadiona, bilo Kataru ili nekom drugom privatnom interesu – uveravao je izabrani ekolog.

Naser al Kelaifi brzo odgovorio:

– Neki kažu da nastavljamo razgovore, drugi da neće da prodaju stadion Kataru. Da li je to zato što smo Arapi, ne znam? Da li je to legalno reći? Ne znam, ne mislim tako.

Obeležen ovim optužbama, Belijar se branio u istim medijima. Za njega smatra da je „izričito naznačio” da se protivi „prodaji Parka Katarcima, sadašnjim zakupcima preko PSŽ-a, kao i svakom drugom privatnom interesu”.

Bivši odbornik Pariza je dodao:

– Protivitiću se prodaji ovog pariskog nasleđa privatnim interesima, bez obzira na njihovu nacionalnost. Smatram da ovo mora ostati opšte dobro, a samim tim i opštinsko dobro.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal