Pratite nas preko:
Lundberg i Šengelija, Virtus; Foto: MN Press

Fantasy

EUROLEAGUE FANTASY WEEK 20 – DAY 2: Fantazi poeni su u “Pioniru”

Gust raspored u evropskoj košarci u poslednje dve nedelje, uz učešće mnogih nacionalnih liga koje se prožimaju kroz Evroligu, stvorio je raspored koji je doveo do toga da smo juče imali sedam, a danas samo dva meča na programu. Oba susreta su izuzetno zanimljiva i takmičarska, predstavljajući istovremeno i vrhunsku ponudu za današnje klađenje u okviru Soccerbet celodnevnog izazova.

Barselona – Olimpijakos 20:30h

Povrede – Kod Barselone ne igraju Aleks Abrines i Džejms Nandi, dok kod Olimpijakosa nema Mihailisa Lountzakisa i Naza Mitru-Longa.

Ovo je definitivno derbi kola jer su ovo prošlogodišnji učesnici F4 i duel treće i petoplasirane ekipe na tabeli. Gotovo sve ekipe imaju drugačiji stil igre od Olimpijakosa, koji igra najsporiji ritam u ligi, dok je Barselona šesti napad. Barselona je u seriji od tri pobede i ima dve vezane u Evroligi, uključujući pobede nad španskom Baskonijom i pobedu u El Klasiku gde su naplatili tri brza poraza sa početka sezone. Sa druge strane, Olimpijakos je vezao sedam pobeda, čak četiri u Evroligi, i ovo je samo dodatni pokazatelj koliko je zapravo ovo derbi kola.

Fantazi predlog meča

Imamo utisak da ovaj meč odstupa od standarda zbog Džabarija Parkera, jer više verujemo u dobru formu Barselone nego u sjajnu formu Olimpijakosa. Ovo je povoljan susret, s obzirom da je Džabari, i pored povrede kolena, brži i eksplozivniji od Pitersa, što može biti presudno u ovom duelu. Svesni smo defanzivne snage Olimpijakosa, koji su čvrsti na svim pozicijama, pa stoga mislimo da je napad na koš sa njegove pozicije najbolja opcija. Dodatno, kada analiziramo statistiku, primetno je da je Džabari u odličnoj formi, što se mora iskoristiti.

Makabi – Virtus 21:00h

Povrede – Prema poslednjoj najavi, kod Makabija svi igrači su spremni, iako je Boldvin imao nekih problema. S druge strane, u Virtusu je odsutan naš Ognjen Dobrić, dok se u roster vratio Džordan Miki.
Još jedna jaka utakmica u ovom kolu donosi duel dve ekipe koje se nalaze u gornjem delu tabele.

Drugoplasirani Virtus će gostovati sedmoplasiranom Makabiju u Beogradu. U prvom susretu ova dva tima, Virtus je slavio u Bolonji u veoma efikasnom meču sa čak 190 poena, a konačan rezultat bio je 100-90 u korist Virtusa. Italijanski tim je u odličnoj formi, ostvarivši tri uzastopne pobede, dok ni Makabi nije u lošoj situaciji, uzimajući u obzir sve izazove koje su imali od početka sezone, uključujući rat u njihovoj zemlji, neizvesnost oko domaćinstva utakmica i probleme sa povredama. Makabi trenutno zauzima drugo mesto po efikasnosti napada u Evroligi, dok je Virtus sedmi. Očekuje se još jedan jak meč, bogat fantazi poenima. Možda je bolje usmeriti pažnju na izbor igrača iz ovog susreta umesto na onaj u Barseloni.

Fantazi predlog za ovaj meč

Odluka je jednostavna, barem za nas. Tokom sezone, Toko Šengelija je bio jedan od najdominantnijih igrača u Evroligi, gledano iz svakog ugla: bilo da je reč o poziciji Virtusa na tabeli, njegovim igrama ili uticaju na igru i statistiku za fantazi poene. Kada ima ovako malo mečeva, izbor se sužava i gotovo je obavezno imati glavnu zvezdu tima u fantazi rosteru. Ako pogledamo brojke, njegova forma je blago opala, s obzirom na to da je prosečno ostvarivao 30.92 fantazi poena tokom sezone, a sada je na 27 poena po meču. Važno je napomenuti da ima dosta manje minuta u odnosu na neke druge ključne igrače u timu. Ipak, s obzirom na nedostatak odgovarajuće konkurencije u ekipi Makabija koja bi mu mogla parirati, očekujemo da će njegova odbrana biti garantovano dobra. Uz to, očekujemo da će barem podići taj prosek poena do nivoa sezone, a možda čak i premašiti taj broj.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy