Pratite nas preko:
Bil Beličik (Foto: Beta/AP/Steven Senne)

Još sportova

Kraj dinastije stare četvrt veka: Bil Beličik napustio Boston i Patriote

Legendarni NFL trener Bil Beličik (71) i Nju Inglend Patriotsi ozvaničiće tokom dana prekid saradnje duge 24 godina koliko je trofejni stručnjak proveo nas kormilu ove franšize.

Beličik odlazi iz Bostona sa oreolom tvorca dinastije Patriotsa, kao najveći trener koji je ovom timu doneo šest Superboul titula u saradnji sa legendarnim kvoterbekom Tomom Brejdijem.

Beličik i vlasnik Nju Inglenda Robert Kraft proveli su dobar deo ove nedelje razgovarajući o budućnosti kluba i trenera posle očajne sezone u kojoj je Nju Inglend bio jedan od najgorih timova u NFL-u sa skorom od četiri pobede i 13 poraza.

Iz izvora bliskih pregovorima saznaje se da nije bilo teških reči, niti sukoba, već da je donesena odluka na obostrano zadovoljstvo kako i priliči tvorcima trofejne dinastije.

Preuzima Atlantu?

Beličik je imao još godinu dana ugovora na sajdlajnu Patriota, ali će dobiti dozvolu da napusti klub i neće za to tražiti nikakvu novčanu kompenzaciju. Trofejni trener ne namerava da prekida karijeru već će odmah razmotriti nove ponude koje se očekuju.

Čak sedam NFL klubova trenutno je u potrazi za glavnim trenerom, a prema informacijama iz izvora bliskih ligi, Beličik je trenutno najbliži sajdlajnu Atlanta Falkonsa koji su nedavn otpustili trenera Smita.

Menja ga bivši igrač

Takođe, očekuje se da Bila Beličika na poziciji glavnog trenera Nju Inglenda nasledi Majk Vrejbl (48), doskorašnji trener Tenesi Tajtansa koji je u ponedeljak dobio otkaz u Nešvilu. On je nekadašnji igrač Patriota i logičan izbor kada je u pitanju sajdlajn ovog tima.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova