Pratite nas preko:
Bil Beličik
Foto Beta : Phelan M. Ebenhack

NFL

Kraj jedne ere: Bil Beličik se oprostio od Nju Ingland Petriotsa

Bil Beličik više nije trener Nju Ingland Petriotsa, a na oproštajnoj konferenciji za medije naglasio je da će uvek biti deo trofejne franšize.

Fraza “kraj jedne ere“ pun smisao dobija u ovakvim trenucima. Dovoljno je reći da, kada je Bil Beličik pre 24 godine seo na klupu Nju Ingland Petriotsa, franšiza iz Bostona imala je dva učešća u superboulu i oba poraza.

Posle podužeg mandata ovog gorostasa među NFL trenerima Nju Ingland Petriotsi su bogatiji za šest Lombardijevih trofeja, koliko ima i najtrofejnija franšiza superboul ere Pitsburg Stilersi.

Bil Beličikk
Bil Beličik; Foto: Beta (AP Photo/Steven Senne)

Konferencija vredna Beličikovog imena

Zbog toga, nije ni čudo da je oproštajna konferencija dojučerašnjeg trenera Petriotsa protekla u svečanom tonu.

– Ovoliko novinara nije bilo od kada smo doveli Tima Tiboa. Robert (Kraft) i ja imali smo seriju razgovora i zajednički smo dogovorili rastanak. Za mene, ovo je dan zahvalnosti i slavlja. Uvek ću biti „Patriota“ i uvek ću nositi te velike uspomene. Do kraja života. Tim je uvek ulagao ogroman napor, davao sve što je imao i zato je sve bilo tako uspešno – rekao je Beličik.

Tom BRejdi Bil Beličik
Bil Beličik i Tom Brejdi; Foto : Beta Charles Krupa

Ni prvi čovek franšize Robert Kraft nije mogao da sakrije emocije.

– Uvek ću biti sentimentalan sportski fan. Tako da je ovo veoma emotivan dan za mene. Neke od najsrećnijih momenata dugujem upravo Bilu. On je najveći trener svih vremena i zbog toga je tako teško doneta odluka o rastanku. Ali obojica smo se složili da nam je ovo potrebno. Ono što je Bil postigao, nikada se neće ponoviti.

Od kada je seo na klupu Patriota 2000. pa do 2020. kada je otišao drugi zajednički imenilac za najveće uspehe franšize Tom Brejdi, Petriotsi su samo dva puta propustili da se nađu u plej-ofu. Ipak, od kada je otišao Tom Brejdi, pa u naredne četiri sezone franšiza iz Bostona samo jednom se dokopala doigravanja, a ove sezone je zabeležila i najslabiji učinak u eri Bila Beličika 4-13.

Bil Beličik i Robert Kraft
Bil Beličik i Robert Kraft; Foto : Beta STEVEN SENNE

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

NFL