Pratite nas preko:
Entoni Dejvis NBA obrva
Entoni Dejvis (Foto: Beta/AP Photo/Mark J. Terrill)

Fantasy

NBA daily fantazi: Obrva, lider rukija i Dželen Branson pred “svojima”

Posle jedne jake noći u NBA ligi iza nas, pred nama su četiri meča, sva četiri jaka, što će činiti današnje sastavljanje rostera izazovnim. Sva četiri alaze se na Soccerbet platformi, u delu posvećenom fantazi igrama pod logom NBA lige.

Specijal dana se ogleda u dva zasebna meča između Klivlend Kavalirsa i Bruklin Netsa koji igraju u Parizu u evropskom terminu i nešto kasnije Los Anđeles Lejkersi igraju protiv Finiksa.Top of Form

PG

U predlozima ulazimo sa jednim neprimetno nametljivim predlogom, a on se zove Dželen Branson. Bivši igrač upravo Dalasa gostuje svom bivšem timu i sigurni smo da će želeti da podseti nekadašnje svoje navijače kako je tresa mrežice u Amerikan Erlajns Centru. Svakako je reč o sjajnom košarkašu, sa sjajnom sezonom i sa odličnom ulogom u timu koji mu veruje, a ovo je samo dodatni motiv. Uz to, nema Dončića večeras, nema Ekzuma, tako da je spoljna linija pala na Irvinga i Hardija. Njegova cena od 13.4 miliona je za 1.7 miliona veća od prosečne cene dana, što je lako nadoknadivo. 36 minuta u proseku i za to vreme 42.72 fantazi poena u proseku i 43.80 u formi. Što ukazuje na garantovane minute, a znamo kako igrači tima Tobodoa zaslužuju svoju platu. Nemamo dileme. Ovo je baš jaka opcija na poziciji.

SG

Džoš Gidi je naš predlog za beka šutera dana. Nema mnogo mečeva, što znači da moramo da balansiramo sa onim što imamo, a to dublje znači da u tom manjem izboru moramo naći i neke jeftinije, a dobre opcije kako bismo mogli da izbalansiramo budžet. Baš takav je Džoš Gidi jer ima nerealno nisku cenu od svega 8.2 miliona. Australijski reprezentativac igra sada svoju drugu sezonu, nego li prethodne godine, ali je to samo maska jer je takva njegova uloga. Nerealno inteligentan igrač za svoje godine koji je u ulozi tima i radi sve na terenu. Ima ga uvek u svim kategorijama statistike i neprimetno odradi sve ono što treba za tim. 28.02 fantazi poena u proseku i 30.60 u formi za svega 25 minuta na terenu. Fascinantno. Sinoć je opet imao manje minuta protiv Majamija, tako da očekujemo da večeras poveća broj obrta protiv Portlanda koji je dobar za fantazi odabir.

SF

Kris Midlton se polako vraća i dok je u tom procesu, treba iskoristiti to. Kažemo ovo zato što je, tokom perioda adaptacije posle povrede, broj minuta mu bio limitiran, samim tim i brojke, što je značajno uticalo na njegovu cenu koja sada iznosi 9.4 miliona. Bivši All-Star i reprezentativac ozbiljno je podigao brojke u poslednjih nekoliko nedelja, iako je prosek minuta ove sezone negde oko 26 minuta, po poslednjim mečevima vidimo da to ide na nekih 32-34 minuta po meču. To se podudara sa fantazi brojkama jer 29.62 prosek i 33.60 prosek forme ukazuju na skok. I to će na dalje ići još više na gore. Protivnik nije nimalo lak, Boston, ali to nam ukazuje samo na jednu takmičarsku utakmicu za vrh Istoka sa dosta skraćenim minutama za sekundarne igrače.

PF

Čet Holgrem ne staje. Ne znam da li i vi imate utisak da je u ligi već nekoliko sezona iako mu je ovo ruki sezona. To je zato što ga ima svuda na parketu. Efikasan u napadu, odličan u odbrani koju pre svega igra glavom jer mu telo nije razvijeno dovoljno, pa koristi mogućnosti koje ima. I sve to za svega 30 minuta na parketu, a brojke su fantastične. 38.18 fantazi poena u proseku i 36.65 u formi. Ovo je prvi Holgremov susret protiv Portlanda i sigurni smo da će se potruditi da ga upamte, a vala odgovaraju mu i matchup-ovi u raznim varijacijama na terenu. Cena mu je 11.9 miliona, pa kud ćeš bolje?Top of Form

C

Došli smo do pozicije gde nećemo da štedimo i biramo onu najskuplju, a ona se danas zove Entoni Dejvis. Mi ćemo platiti tih 15.7 miliona, kolika mu je vrednost, jer je fenomenalan, a ostali odabir nije tako uverljiv na generalnoj poziciji koja uvek daje nešto dobro. Oko 55 fantazi poena je i prosek sezone i prosek forme na 35 minuta u proseku, mada je poslednje četiri igrao preko 40 minuta, što je nova dimenzija za popularnog “ObrvY”. 61.00, 40.75, i 52.75 su dosadašnji skorovi u ovoj sezoni protiv Finiksa. Morate imati neku All-Star zvezdu u rosteru, a mi danas biramo da to bude baš Entoni Dejvis.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy