Pratite nas preko:
Jokić vs Karmelo
Foto: Canva (YT/@7PMinBrooklyn x Beta: (AP Photo/David Zalubowski))

Košarka

Karmelo isprozivao Denver zbog Jokića: “Sve su uradili kako bi Srbin izbrisao moje ime”

Legendarni košarkaš mnogih NBA timova i osvajač tri zlatne olimpijske medalje Karmelo Entoni gostovao je u potkastu “7PM in Brooklyn” gde se dotakao Nikole Jokića i Denver Nagetsa.

Navikli smo da sportski velikani hvale Jokića na sva usta, kao i Nagetse koji su ga prepoznali, draftovali a potom i oblikovali u veliku zvezdu. Međutim Karmelo, koji je igrao u Denveru 2003 – 2011, nije zadovoljan što je Jokić dobio “njegov” broj 15.

je nedvosmisleno istakao da su Denver Nagetsi imali skriveni motiv kada su dali br. 15 Nikoli Jokiću.

Entoni je nazvao davanje Nikoli broj 15 “potezom sitne duše”, te pokazao da mu nije drago što su navijači zaboravili njegove partije u dersu tima iz Kolorada. Naime on tvrdi da Denver nije dozvolio Jokiću da odabere broj već su mu nametnuli #15.

– Stavili ste Jokića u sred toga, on nije kriv ne zna šta se dešava… Mogao je da nosi taj dres jer je hteo da oda počast, ali verujem da su mu dali 15 da izbriše ono što sam ja uradio za taj tim –

Jokić je lice franšize, što potvrđuje i Entoni

– Kada pomislite na 15 u Denveru, vi mislite na Džokera. Samo, to su bila dve različite generacije. To mi samo pokazuje da niste prevazišli taj trenutak. To je bila 2010. pre 13 godine, dakle ako ste prevazišli nešto nek tako bude – mada čini se da Karmelo nije prevazišao neke boljke iz prošlosti.

Nagetsi su izabrali Entonija na draftu 2003. godine kao 3. pika, a tamo je igrao do 2011. kada je trejdovan u Njujork Nikse. Bio je šest puta “all-star” dok je boravio u organizaciji, a prosečno je beležio 24,8 poena, 6,3 skoka i 3,1 asistenciju po utakmici. Takođe je vodio Denver do plej-ofa u svakoj od sezoni, međutim nije uspeo da stigne do titule.

Denver Nuggets center Nikola Jokic looks sits on the bench during the second half of the team's NBA basketball game against the Utah Jazz on Wednesday, Jan. 10, 2024, in Salt Lake City. (AP Photo/Rick Bowmer)
Jokić gleda – ne veruje; Foto: Beta/AP Photo/Rick Bowmer

Možda su i mogli….

Možda su Nagetsi i mogli da penzionišu njegov broj, ali se i on izgurao kada je zatražio trejd. Navijači mu nisu zaboravili, te su godinama kasnije zviždali svaki put kada Karmelo dođe u dvoranu. To baš i nije bio najlepši raskid.

I sada je Jokić uradio ono što Entoni nije bio u stanju da uradi sa Nagetsima i osvojio je šampionsku titulu i dve MVP nagrade. On gradi nasleđe koje će se verovatno završiti tako što će ostati upamćen kao najbolji igrač u istoriji franšize.

Takođe gotovo je sigurno da će dres sa prezimeom Somborca i 15-om krasiti svodove Bol Arene, verujemo da Karmelo neće biti oduševljen tim prizorom.

Ipak, ni najoptimističniji navijači Denvera nisu mogli da predvide da će se ovo desiti. Uprkos svemu, bio je pik druge runde koji je draftovan tokom reklame za Tako Bel. Nije Denver doveo zvezdu i insistirao da nosi broj 15. Jokić je dobio dres i vremenom posto lice franšize.

Jokić dodavanja
Jokić dodavanja

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka