Pratite nas preko:
Koko Gof sa peharom pobednika US opena 2023.
Koko Gof napušta tinejdžersko doba (Foto: Beta/AP photo/John Minchillo)

Tenis

Sveža krv u tenisu, ali Srpkinja nigde nema: Koko poslednji put predvodi mlađariju u Melburnu

Čak 11 tinejdžerki učestvovaće na predstojećem Australijan openu u Melburnu u glavnom žrebu, a najveće ime među njima je sigurno Koko Gof. Pored Amerikanke, tu je još nekoliko poznatih igračica poput sjajne Ruskinje Mire Andrejeve ili sestara Frukvirtov.

Ono što je za nas poražavajuće je da u Melburnu neće nastupiti nijedna srpska igračica pošto je Olga Danilović ispala u kavlifikacijama od Turkinje Sonmez koja je slavila u četvrtak sa 4:6, 6:1, 6:1.

Sveža krv je definitivno stigla u ženski tenis, a o tome svedoči i podatak da ćemo među 128 igračica u glavnom žrebu gledati četiri 19-godišnjakinje, tri 18-godišnjakinje, jednu 17-godišnjakinju i tri 16-godišnjakinje.

Za Gofovu, koja u martu puni 20 godina, ovo će biti poslednji grend slem na kome nastupa kao tinejdžerka. Ona je i najpoznatije ime u grupi 19-godišnjakinja u kojoj se nalaze još i Ruskinja Dijana Šnajder, Amerikanka Ešlin Kruger i Čehinja Linda Noskova.

Grupu 18-godišnjakinja predvodi Nemica Ela Sidel, zatim Čehinja Linda Frukvirtova, kao i domaća teniserka Tajla Preston koja je dobila specijalnu pozivnicu od strane organizatora.

Čehinja Sara Bejlek jedina je 17-godišnjakinja u Melburnu, dok će Ruskinja Mira Andrejeva, Čehinja Brenda Fruhvitova i još jedna Ruskinja Alina Kornejeva braniti čast najmlađih igračica od 16 godina.

Nema šta, sveža krv je došla u ženski tenis videćemo samo može li neka od pomenutih devojka da nas iznenadi od 14. januara kada krene US open.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Tenis