Pratite nas preko:
Vejd Boldvin (Foto: MN Press)

Fantasy

Euroleague Fantasy: Boldvin i Smit dominiraju spolja, Jusufa Fal pod košem

Poslednji od četiri vezana dana u Evroligi je pred nama, i konačno imamo naše predstavnike rasčlanjene po danima kako bismo lepo mogli da se posvetimo oba kluba sa posloženim emocijama. Večeras je Partizan protiv Makabija, a pored tog meča, očekuju nas još četiri koja će zaključati ovo 21. kolo.

Svi mečevi su u našem dnevnom izazovu, a Soccerbet za vas kao specijal je spremio meč između Efesa I Virtusa. Soccerbet nastavlja da dominira sa čašćavanjem svojih korisnika tako da je svoje igrače častio još jednim free enterom unutar istog kola fonda 60.000 dinara za 50 najboljih takmičara.

PG – Prosek poena dana u celodnevnom izazovu je 10 miliona, a naš prvi predlog za danas je skuplji od toga, njegova cena je 12.5 miliona. Njegovo ime je Vejd Boldvin i on je naš prvi izbor dana. Propustio je prvi meč protiv Partizana u prvom kolu i nekoliko sledećih nedelja, ali se vratio i radi ono za šta je dobro plaćen, i to sa razlogom.

Sa prosečnih 26.44 fantazi poena i formom od 27.65, opravdava cenu, a 39.75 fantazi poena protiv Virtusa pre par dana samo pojačava utisak. Boldvin se nije mnogo trošio na putovanja jer igra dva vezana meča u Beogradu, ali je imao 32 minuta na parketu u pomenutom meču protiv Italijana. Odbrana Partizana je slabiji deo tima, pogotovo izostankom Alekse Avramovića, tako da sjajni combo bek Makabija može još jednom napraviti brutalne brojke.

SG – Istim mečem, a pogađajte ko je? Ne, nije Kevin Panter, već Džajlin Smit. Novopečeni košarkaš Partizana ulazi u ritam polako, što se vidi po sve većem broju minuta na parketu; praktično, uvodi se u ritam. Na poslednjem meču imao je 28 minuta, što je znatno više od bilo kog prethodnog. Prosek poena mu je oko 10, kako u proseku, tako i u formi, što nije ništa posebno.

Međutim, ovog puta očekujemo da ima mnogo veći doprinos na parketu i, ono što je nama bitnije u fantaziju, njegova cena je svega 5.8 miliona. On može biti ta jeftina opcija koja nam omogućava da imamo skupe igrače u rosteru, a opet da pruži veliki doprinos sa svojom niskom cenom. Verujemo da je ovo taj meč koji će krenuti da ga promoviše u uzlaznom pravcu.

Džejlin Smit
Džejlin Smit: Foto: MN Press

SF – Tim Luvavu je iz nekog razloga na proseku dana, tačnije njegova cena je 10.1 milion. Jeste u malom padu forme, ali opet, on je jedno od najboljih krila lige u dosadašnjem delu sezone po osvojenim fantazi poenima i mi ćemo to iskoristiti. Sa skoro 30 minuta po meču, prosečno ostvaruje 24.47 fantazi poena, a u formi je sa 22.30 fantazi poena – odlične brojke za ovu cenu.

Protivnik ne može biti bolji, Alba iz Berlina kao fenjeraš takmičenja. I po svom stilu igre su još uvek otvoreni za dosta trkačku košarku, što odgovara francuskom krilu i bivšem NBA igraču. Koliko je ovo dobra cena govori i podatak da je u prvom meču ova dva tima Tim Luvavu zabeležio 38.25 fantazi poena, pa ako se po jutru dan poznaje…Top of Form

PF – Opet isti meč, opet kontra smer. Johanis Tilman, kad ako ne sad. Mada moramo priznati da je Nemac najkonstantniji u redovima fenjeraša cele sezone i verovatno najbolji njihov igrač ne samo u fantaziju već i na parketu. Dobar “match up,” dobar motiv da predaju začelje tabele, i verujemo da će uraditi sve kao prva opcija tima da tako i bude.

Brojke kažu 11.8 miliona, što je jača cena, ali razumljiva – 25.36 fantazi poena u proseku i 21.80 u formi za 25 minuta na parketu u proseku. Prvi meč je završio nešto slično proseku sa 25.75 fantazi poena, a verujemo da zbog motiva može ovaj meč da ide dosta više, kako je znao da odskoči u nekim partijama.

C – Jusufa Fal zatvara naše predloge. Centar Olimpijakosa je fenomenalno igrao sa toliko malo minuta u defanzivnoj ekipi kakva je Olimpijakos. Prosečno je na terenu 22 minuta, sa 20.75 fantazi poena u proseku i 25.15 u formi, a sve to košta samo 9.4 miliona. U prvom delu sezone, protiv Baskonije, imao je 33.75 fantazi poena, i mi ćemo preslikati to u našem rosteru jer je cena svakako jako primamljiva, a i forma, ali i istorija, govore u prilog.Top of Form

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy