Pratite nas preko:
Elijas Elefsen a Skipagotu budući najbolji rukometaš sveta, Foto: Beta/Soeren Stache/dpa via AP

Još sportova

Senzacija Farskih Ostrva na Evropskom prvenstvu: Norvežanima se desilo isto što i Srbiji protiv Islanda

I uspela su Farska Ostrva da naprave senzaciju na Evropskom prvenstvu. Omalena ostrvska država čija reprezentacija po prvi put učestvuje na jednom velikom takmičenju, računajući sve sportove, odigrala je nerešeno protiv favorizovane Norveške 26:26.

Možemo reći da je Norvežane, koji spadaju među najjače evropske reprezentacije, zadesila sudbina koja se desila srpskim rukometašima protiv Islanda.

A opet nekako i ne čudi nas ovakav rezultat Farana, jer znamo da u svojim redovima imaju verovatno dvojicu budućih najboljih rukometaša sveta. Elijas Elefsen a Skipagotu koji je jedan od nosilaca igre Kila sa 21 godinom i Oli Mitun koji jedva da ima 18 godina.

Norveška je sa 26:23 ušla u samu završnicu, a na 30 sekundi pre kraja vodila 2 gola razlike, baš kao Srbija u petak. I onda Farani postižu jedan gol, potom u napadu Reinkindu ispada lopta i hvata je Skipagotu. Pošto je gol Norveške bio prazan, a Skipagotu fauliran, sudije su dosudile sedmerac koji je u sedmerac i izjednačenje najbolji igrač Farskih Ostrva.

Skipagotu je postigao 5 golova, kao i Rasmusen, Teigum je dodao 4, a Mitun 3. Kod Norveške najefikasniji Blonz sa 8, Johanesen je bio strelac 6 puta, a najbolji igrač Sagosen tek 2.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova