Pratite nas preko:
Srbima Rusije
Foto: MN Press

Fudbal

Rusi jasni: Mi smo prijatelji sa Srbima i zato je ovo važno

Dmitrij Aleničev, nekada legenda Spartaka, potom i trener “narodne komande” govorio je o predstojećoj prijateljskoj utakmici reprezentacije Rusije sa Srbijom. Utakmica će se odigrati u martu.

– Pre svega, vredi napomenuti da smo prijatelji sa Srbima. Drago mi je što igramo sa njima. A svi znaju da je reprezentacija Srbije veoma jak tim. Mnogi fudbaleri igraju u inostranstvu u najjačim prvenstvima – kaže Alenjičev i dodaje:

– Ako se ova utakmica zaista održi, biće veoma korisna za naš tim. Jer ovo je nivo evropskog fudbala. Uz sve poštovanje prema timovima sa kojima smo igrali, to su bile daleko od jakih ekipa, tako da o njima nije bilo potrebe izvlačiti zaključke. Ako budemo igrali sa Srbijom, onda moramo da pozovemo sve najjače, jer će se naš tim testirati protiv veoma jakog protivnika – rekao je bivši trener Spartaka.

Reprezentacije Srbije i Rusije poslednji međusobni meč igrale su u Ligi nacija 2020. godine, kada su “orlovi” na stadionu Crvene zvezde pobedili 5:0, golovima Nemanje Radonjića, Luke Jovića (dvostrukog strelca), Dušana Vlahovića, Filipa Mladenovića…

Od kada je Rusija započela Specijalnu operaciju početkom 2022. godine, ta reprezentacija isključena je iz svih UEFA takmičenja i održavala je tim na okupu igrajući prijateljske mečeve protiv Kube prošlog novembra, prethodno protiv Kenije, Kameruna, Katara, U-23 reprezentacije Egipta, Iraka, Irana, Uzbekistana, Tadžikistana…

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal