Pratite nas preko:
San Antonio Spurs center Victor Wembanyama (1) scores over Miami Heat center Thomas Bryant (31) during the second half of a preseason NBA basketball game in San Antonio, Friday, Oct. 13, 2023. (AP Photo/Eric Gay)
Vembanjama u akciji (Foto: Beta/AP Photo/Eric Gay)

Fantasy

NBA daily fantazi: Osvetnik Kvikli, mladi jeftini centar i francuska senzacija

Vikend je, i krećemo ranije s NBA ligom. Imamo jedan evropski termin od 21 sat, meč između Detroit Pistonsa i Milvoki Baksa, koji je ujedno i naš posebni specijal dana.

Celodnevnu fantazi ponudu NBA lige imate na SoccerBet portalu, u delu za fantazi igre.

Krećemo odmah s predlozima dana.

PG – Kako smo navikli, krećemo sa prosekom dana, a on danas u celodnevnom izazovu iznosi 11.1 miliona. Prvo ime se samo nameće kada se pogleda sam meč. Večerašnji duel između Toronta i Njujorka biće malo i osvetnički za neke igrače u koje nisu verovali njihove tadašnje ekipe, a koji su skoro završili u trejd ovih dva kluba. Jedan od njih je Imanuel Kvikli, koji se preporodio dolaskom u Toronto, što neretko sam ističe.

Njegova cena za večeras je 9.4 miliona i nama se to baš sviđa. Tek odlaskom iz Velike Jabuke, Kvikli je dobio ozbiljnije minute, ali i status prvog pleja, i brojke su krenule odmah da skaču. Sada je na proseku od 26.36 fantazi poena i 32.50 u proseku forme. Verujemo da će ovaj meč ići dosta visoko, jer poznaje svaku manu svog bivšeg kluba i trenera Toma Tibodoa, koji nije verovao u njega.

SG – Najskuplju opciju dana ćemo iskoristiti na Donovanu Mičelu iz Klivlend Kavalirsa. Cena je 15.3 miliona, i verujemo da možemo da je izbalansiramo sa drugim igračima. Više je razloga za biranje verovatno All-Star igrača ove godine. Atlanta je jedna od lošijih odbrana, pogotovo na spoljnim pozicijama, čak i ako imaju Dezonta Mareja, koji je dobar defanzivac.

Klivlend mora da drži poziciju koja vodi u playoff dok se roster okupi posle povreda, a prvi se vraća Darijus Garland kroz par dana, prema najavama. Mičel će morati da pogura još malo, a svakako to obožava da radi. Ima izvanredan prosek forme od 51.30 fantazi poena, što je za 2.5 poena više od proseka sezone. 69.25 i 54.75 su fantazi poeni Mičela u dosadašnja dva duela sa Atlantom.

SF – Vraćamo se na Demara DeRozena ekspresno, kao češće predloge, iz prostog razloga jer je Zek LeVin opet out nedelju do dve, prema najavama lekara tima. Znamo šta se desilo prošlog puta kada je LeVin napravio dužu pauzu – ekipa je timski prodisala, a individualno su se istakli pre svega iz drugog plana Kobi Vajta, ali i Nikola Vučević, i nama sada zanimljiv DeMar DeRozen, koji su krenuli u svom ritmu.

Cena je 11.8 miliona, što je odlično s obzirom na okolnosti, a protivnik je još Memfis, koji je ranjen kao nijedna ekipa u ligi, mada su prilično borbeni i agresivni. Po brojkama, forma je u blagom padu, ali evo idealne situacije da ona krene već ovaj meč na gore.

nba
Foto: Beta (AP Photo/David Zalubowski)

PF – Još jedna po nama iznenađujuće niska cena kada se sve okolnosti uzmu u obzir – Viktor Vembanjama vredi samo 12.5 miliona. Pre svega, uzećemo u obzir da je protivnik Vašington, jedna od najgorih odbrana u ligi. Daniel Gaford je upitan, tu je sada Marvin Bagli, ali daleko od toga da je to defanzivni div sa kojim mladi Francuz ne može da izađe na kraj, baš naprotiv.

Forma je sjajna i ona iznosi 48.85 fantazi poena u proseku, što sigurno ne prati cenu, i zato mislimo da je popularni Vembi ispod cene u ovakvom meču gde ima ogromnu individualnu prednost svakako. Ovo je prvi meč između San Antonija i Vašingtona ove sezone, i sigurni smo da će se Vembi potruditi da ga navijači u glavnom gradu Sjedinjenih Američkih Država lepo upamte.

C – Za kraj, jedna prilično nerazumljivo jeftina opcija na poziciji centra. Onieka Okongvu vredi samo 5.8 miliona. Igra prosečno 22.5 minuta i beleži skoro 23 fantazi poena u proseku sezone, i malo ispod 20 u formi. Opet, ovo je preniska cena za takve brojke.

Uz to, Klivlend nema Moblija, a rezervni centar je privremeni Tristan Tompson. Znamo da Okongvu zna da izađe na kraj s dosta izazovnijim centrima lige. Za nas, ovo je poklon ako vam treba baš jeftina opcija za uklapanje u budžet dana.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy