Pratite nas preko:

Fudbal

Ne može im niko ništa, jači su od sudbine! Nepobedivi Farmaceuti opet slavili u nadoknadi (VIDEO)

Svako kolo su korak bliže istorijskom uspehu – tituli šampiona Nemačke. Bajer iz Leverkuzena, fantastičnog trenera Ćabija Alonsa, nastavlja da dominira na terenima u Bundesligi, a na drugom uzastopnom gostovanju stigli su do još jedne važne pobede u borbi za “salataru” u samom finišu.

Dva puta su čuveni Farmaceuti gubili, ali su savladali na kraju RB Lajpcig kao gosti sa 3:2, pogotkom u defanzivca Pjera Hinkapija u prvom minutu nadokande. Za veliku radost.

Bajer je trenutno u seriji od 27 utakmica bez poraza (24 pobede i tri remija), niz koji datira još od avgusta 2023. godine, a samo Bajern Minhen ima duži niz od njih i on iznosi 32 utakmice u sezoni 2019/20.

Domaćini su poveli posle samo sedam minuta igre kada je Ćavi Simons fenomenalnim udarcem savladao golmana gostiju. S minimalnom prednošću se otišlo na poluvreme, a izjednačenje smo videli posle samo dva minuta igre u nastavku.

Posle ubačene lopte sa leve strane koje je poslao Aleks Grimaldo po zemlji, na drugoj stativi je sam bio Nejtan Telja koji je loptu poslao u mrežu domaćih za 1:1.

Lajpcig je do drugog gola stigao u 56. minutu kada je “pukla” kontra domaćih posle kornera gostiju, loptu je povukao Simons koji je posleo do Olma, a Španac je iz prve dodao do Opende koji je preciznim udarcem loptu poslao u mrežu Leverkuzena.

Ovo je inače prvi gol iz kontre koji je Leverkuzen primio ove sezone!

Drugo izjednačenje Leverkuzenu je doneo visoki štoper Džonatan Tah u 63. minutu kada je bio najviši u kaznenom prostoru, gde je glavom loptu poslao u mrežu.

Pobedu upornom Bajeru je u 91. minutu doneo Pjero Hinkapi posle još jednog kornera. Ekvadorac je sjajno pratio centaršut iz kornera i na drugoj stativi matirao Janisa Blazviha, a koliko je taj gol značio treneru Alonsu pogledajte OVDE.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal