Pratite nas preko:
Maldini spasava Junajted

Fudbal

Retklif doveo veliko pojačanje u Mančester junajted: Ovaj čovek je ubedio Halanda?

Jedan od onih koji su najzaslužniji za uspehe Mančester sitija u prošlosti svakako je i Omar Berada, neko za koga mnogi od vas nisu čuli, ali i neko ko je radio svoj posao na vrhunskom nivou. 

Kako bismo shvatili ko je Berada, moramo vam istaći da je on neko ko je bio u klubu pre nego što su Soriano i Berigištajn došli u klub.

Ali došlo je vreme za rastanak i napuštanje pozicije direktora fudbalskih operacija u konglomeratu koji se naziva “City football group” gde je najviše vodio transfer politiku trenutno najboljeg kluba na svetu. 

Novi njegov posao je u – Mančester junajtedu 

Na opšte iznenađenje svih, ser Džim Retklif je napravio jedan od ključnih poteza po dolasku u Mančester junajted i započeo je proces povratka na sam vrh engleskog fudbala dovođenjem upravo Berade. 

Onog trenutka kada je Retklif kupio 25% Mančester junajteda bilo je jasno da je dotadašnji direktor kluba Ričard Arnold pred otkazom jer je klub napravio gomilu očajnih transfera. 

Ključni transferi bi mogli da se dese na leto kada će Berada preuzeti sve poslove na sebe oko dovođenja igrača koji bi mogli da imaju ogroman uticaj na igru Mančester junajteda. 

Berada je bio ključan u dovođenju Erlinga Halanda, kao i mnogih drugih fudbalera jer je u klubu od 2011. godine, a prethodno je radio u Barseloni osam godina i jasno vam je koliko je lojalan.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal