Pratite nas preko:
Dallas Mavericks guard Luka Doncic (77) is fouled by Minnesota Timberwolves guard Anthony Edwards (5) during the first half of an NBA basketball game in Dallas, Thursday, Dec. 14, 2023. (AP Photo/LM Otero)
Edvards u defanzivi (Foto: Beta/AP Photo/LM Otero)

Fantasy

NBA daily fantazi: Bek, krilo i centar koji garantuju poene

Danas ulazimo u 14. nedelju NBA lige za sezonu 23/24. Ponedeljak kao prvi dan donosi nam osam mečeva za zanimljiv start nedelje. Svi oni su na našem dnevnom izazovu u delu za fantazi igre na SoccerBet portalu, a specijalni zasebni izazov dana se ogleda u meču između Sakramenta i Atlante.

Danas za vas analiziramo raspored timova za nedelju ispred nas i dajemo tri predloga za danas po našem izboru. Ekipe koje imaju četiri meča u četrnaestom vikendu su: Atlanta, Šarlot, Dalas, Detroit, Indijana, Memfis, Milvoki, Minesota, Oklahoma, Finiks, Portland, San Antonio.

Ekipe koje imaju tri meča u četrnaestom vikendu su: Bruklin, Boston, Čikago, Klivlend, Denver, Golden Stejt, Hjuston, Los Anđeles Klipersi, Los Anđeles Lejkersi, Majami, Nju Orleans, Njujork, Orlando, Filadelfija, Sakramento, Toronto, Juta, Vašington.

G – Za početak, dobro je znati da je prosek poena u celodnevnom izazovu 11.4 miliona, kako bismo imali neki pregled pri gradnji tima. Za poziciju beka koji pokriva i pleja (PG) i beka šutera (SG), izabrali smo Entonija Edvardsa iz Minesota Timbervulvsa. Cena od 12.7 miliona za Ol-star igrača i lidera ekipe koja je lider Zapadne konferencije je odlična. Ako pogledamo nadimak prvog pika iz 2020. godine, “Mrav”, igra dosta zrelije za svoje godine, što se odražava na tabeli, ali i situaciji i hijerarhiji u rosteru Vukova.

Da stvar bude još primamljivija, protivnik je Šarlot, koji je slabija ekipa sa nekoliko povreda, ali imaju dovoljno kvaliteta da i takvi igraju takmičarske mečeve sa dosta trčanja i puno koševa. Forma je malo u padu ako gledamo brojke, ali je ovo idealan trenutak da opet krenu ka gore. Ovo je drugi meč Minesote i Šarlota, a Edvards je preskočio prvi meč, tako da nemamo uzorak iz ove sezone.

F – U NBA ligi sve više se ide ka jedinstvenim pozicijama, što vodi tome da igrač sve češće može da pokriva barem tri pozicije, a neretko i četiri pa čak i pet. Pod F (krilo) iilti krilnu poziciju podrazumevamo SF (krilo) i PF (krilni centar). Današnji izbor je pao na Džarena Džeksona Juniora iz Memfis Grizlisa. Samo je popularni “Džej Džej Džej” ostao u startnoj postavi Memfisa od prve petorke ekipe, jer su svi ostali povređeni, pa to ide još i dublje dalje u rosteru.

Mladi reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država, koji je inače sjajan, sada ima još više prostora da se razvije i napreduje u ekipi u kojoj je odjednom prva violina, i koja nije opterećena pravljenjem rezultata ove godine, već upravo pravljenjem igrača. S toga, njegova cena od 12.1 milion je jako primamljiva. Njegova forma kaže da je on na 43.20 fantazi poena, a prosek sezone mu je na 36.64, što ukazuje već sada na rast koji će sigurno ići još na gore.

Protivnik je Toronto, a situacija je lakša jer od skora nema Paskala Siakama na njegovoj poziciji, koji je mogao da mu parira fizički i sajzom, kako Ameri to vole da kažu. U jedinom meču do sada, Džej Džej Džej doneo je 39.50 fantazi poena protiv tima iz Kanade, ali su sada okolnosti dosta boljeza fantazi.

C – Vendel Karter Junior prvi put u našim predlozima na poziciji centra. Razlog tome je povreda koja ga je do skoro držala van parketa. Vratio se i krenuo dosta dobro. Njegove poslednje tri utakmice donele su mu 34.75, 39.25 i 33.25 fantazi poena.

Ako pogledamo prosek sezone od 23.37, jasno vam je koliki je progres napravio. Minuti su znatno veći i dodaju se još više kako se vraća u startnu postavu. Protivnik je Klivlend sa Džeretom Alenom, koji je sličan tip centra, i biće to zanimljiv duel. Ono što je najprivlačnije ovde je cena od svega 8 miliona, koja nije stigla da evoluira i to treba da se iskoristi.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy