Pratite nas preko:
Skariolo Obradović
Foto: MN Press

Evroliga

Serđo Skariolo na treningu Željka Obradovića: “Učim od najboljeg”

Legendarni italijanski trener Serđo Skariolo, prvak sveta i četvrtostruki prvak Evrope sa Španijom, u Beogradu uči od Željka Obradovića.

Legendarni trener, koji je vodio Špance i do olimpijskog srebra 2012, kao i do olimpijske bronze 2016, prisustvuje treninzima crno-belih.

Skariolo je prisustvovao Partizanovom treningu pripreme za petak i meč protiv Žalgirisa, koji nosi veliki značaj za crno-bele u Evroligi.

Učim od najboljeg – napisao je Skariolo za Željka Obradovića.

Željko sa timovima, Skariolo sa Špancima

Njih dvojica bili su rivali više od 30 godina, jer su praktično istovremeno počeli da se bave trenerskim poslom – Obradović u Partizanu 1991, Skariolo u Skavoliniju 1989.

U međuvremenu je srpski stručnjak postao najveći u svom poslu u Evropi i čak devet puta osvojio Evroligu, dok je Skariolo bio uspešniji sa reprezentacijom i predvodio je Špance do čak pet zlatnih medalja na velikim takmičenjima, zaključno sa Eurobasketom 2022.

Skariolo
Skariolo; Foto: MN Press

Uz sve to, Skariolo ima u biografiji i osvojenu NBA titulu kao asistent u Toronto Reptorsima, u kojima je radio od 2018. do 2021. Ove sezone je slobodan, jer se posle dve sezone rastao sa Virtusom i ustupio svoje mesto Luki Bankiju. Prethodno je trenirao Fortitudo, Baskoniju, Real Madrid, Unikahu, Himki, Armani, opet Baskoniju.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga