Pratite nas preko:
KARLO MATKOVIC kosarkas Cedevite Olimpija Ljubljana na utakmici Jadranske ABA lige protiv MATHIAS LESSORT Matijas Lesor iz Partizana u hali Stark Beogradska arena, Beograd 06.06.2023. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Partizan, Jadranska ABA liga, Cedevita Olimpija Ljubljana
Karlo Matković se seli u NBA već od februara, Foto: MN Press/Marko Metlaš

ABA liga

Iz ABA lige direktno u NBA usred sezone: Ide da bude konkurencija 1. piku sa drafta

Karlo Matković ostvariće san svakog košarkaša – zaigraće u NBA ligi. Cedevita Olimpija je potvrdila da će ih najbolji igrač dosadašnjeg toka sezone napustiti u februaru i preseliti se u najjaču ligu na svetu.

Hrvat će od februara zaigrati u dresu Nju Orleansa koji ga je 2022. izabrao na draftu kao 52. pika.

– Još 2022. godine, kada je bio odabran na NBA draftu, znali smo da će doći dan kada će nas napustiti. Kada je otišao, imali smo pomešana osećanja u klubu. Došao je pre osam godina o tokom svih ovih sezona smo pratili njegov razvoj sa entuzijazmom, ne samo u Zagrebu i Ljublani, već i u Beogradu, gde je proveo određeno vreme na pozajmici. Ponosni smo što je ove sezone izrastao u pravi stub naše igre i bio dominantan ne samo u regionalnoj ligi, već i u Evrokupu – izjavio je direktor Cedevita Olimpije Davor Užbinec.

KARLO MATKOVIC kosarkas Cedevite Olimpija na utakmici Jadranske ABA lige protiv Crvene zvezde u hali Stark Beogradska arena, Beograd 08.10.2023. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Crvena zvezda, Jadranska ABA liga, Cedevita Olimpija
Foto: MN Press/Marko Metlaš

Briljirao je Matković od početka sezone u dresu “zmajeva” iz Ljubljane. Bio je prvi strelac tima sa 15,4 poena po meču, prvi skakač sa 6,9 skokova i beležio 2,8 blokada prosečno u ABA ligi. Ništa manje nije bio dobar i u Evrokupu, gde se slovenački tim nije proslavio, 14,4 poena, 6,3 skoka i 1,9 blokada u Evrokupu.

Nije baš uobičajeno da igrači usred sezone odlaze u NBA, pogotovo direktno iz ABA lige, obično je to obrnut smer.

U Pelikansima će ga sačekati konkurencija u vidu i dalje neostvarenog potencijala Zajona Vilijamsona i iskusnih centara Jonasa Valančijunasa, Kodija Zelera i Lerija Nensa Džuniora.

Nju Orleans tokom naredne noći igra protiv Oklahome, a kvote za taj meč pogledajte OVDE.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga