Pratite nas preko:
Brekalo Milenković Fiorentina; Foto: MN Press

Fudbal

Dete Dinama letos bilo na “Marakani”, pre dva dana pred vratima “Maksimira” – sada ga krade Hajduk?

Hajduk Split okuplja “reprezentaciju Hrvatske u malom”, jer je posle Filipa Krovinovića, Marka Livaje, Nikole Kalinića i Ivana Perišića, blizu da dovede i Josipa Brekala. U pitanju je 25-godišnje dete Dinama i krilni napadač Fiorentine, koji je na izlaznim vratima Firence.

Mediji iz Hrvatske i Italije javljaju da Hajduk krade igrača Dinamu, i to momka kojeg su “modri” stvorili i kasnije prodali za 10 miliona evra. Mesecima se priča o njegovom povratku na “Maksimir”, a hrvatski mediji objavili su pre dva dana da je praktično sve već završeno. Međutim, moglo bi da dođe do velikog preokreta i da Brekalo završi na “Poljudu”.

Signale daje i menadžer igrača Endi Bare koji nagoveštava da Dinamo više nije opcija.

– Dinamo nije odgovorio Fiorentini. Sa ‘Maksimira’ su nazvali Josipa Brekala i rekli mu da nisu odgovorili italijanskom klubu jer će možda promeniti trenera, pa ne znaju hoće li ga novi trener želeti u ekipi. Nakon toga Brekalo im je rekao da to znači da njega zapravo ne želi Dinamo, nego samo trener Jakirović. Sve mu je bilo jasno i zahvalio se Dinamu – istakao je Bare za “Sportske novosti”.

Brekalo je rođen u Zagrebu, od sedme godine je u Dinamu, čiju je kompletnu školu prošao. U najboljem timu odigrao je 11 mečeva, a onda je za 10.000.000 evra prodat u Volfsburg. Tamo je odigrao 129 utakmica, išao na pozajmice u Štutgart i Torinu. Zatim je u januaru 2023. prešao u Fiorentinu. Ove sezone je odigrao 18 mečeva i postigao jedan gol u svim takmičenjima.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal