Pratite nas preko:
barbados grenada
Foto: Printscreen/Youtubenubecielo

Fudbal

Vodili 2:1, pa namerno dali autogol: To im je omogućilo da prođu dalje zbog krajnje bizarnog pravila (VIDEO)

Naizgled običan i normalan meč odigran je na današnji dan pre 30 godina.

Bio je to poslednji meč prve faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u centralnoj Americi. Da bi prošao u sledeću, Barbados je morao da pobedi sa 2 gola razlike, a Grenada bi išla dalje čak i da je izgubila sa jednim golom razlike.

Pošto su pravila ovih kvalifikacija bila krajnje bizarna, usledilo je nešto odista neverovatno. Ako se meč završavao nerešenim rezultatom, sledili su produžeci i penali, ali koji god tim da pobedi u produžetku ili na penala, pobeda se računala kao trijumf od 2-0. Dakle, od dva gola razlike kakav je i trebao Barbadosu.

Barbados je vodio 2-1 na minut do kraja, a pošto igrači ove reprezentacije nisu videli način da dođu do 3-1 za dalji plasman, namerno su postigli autogol za produžetke.

Igrači Grenade su shvatili trik Barbadosa, pa su i sami pokušali da postignu gol u svoju mrežu. Zato što su njima i pobed i poraz od jednog gola radili posao. Barbados je tada počeo da brani oba gola. a Grenada ni na jednom golu uspela da bude precizna.

U produžecima, Barbados je postigao gol 3-2 i prošao u sledeću fazu, pošto je, kako je bilo predviđeno, rezultat za pobedu u produžecima bio 2-0, čime je Granada eliminisana.

Zaista neverovatna priča koja ima i kraći video dokaz.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal