Pratite nas preko:
Arina Sabalenka sa trofejem Australijan opena; Foto: Beta/AP/Asanka Brendon Ratnayake

Tenis

Šampionka Australijan opena ima čudan ritual sa trenerom: “Volimo da pravimo razna sr*nja”

Arina Sabalenka osvojila je svoju drugu gren slem titulu tako što je odbranila trofej na Australijan openu. U finalu ženskog singla Beloruskinja je bila ubedljiva protiv Kineskinje Kinven Ženg. Za samo 75 minuta je deklasirala rezultatom 2:0 (6:3, 6:2).

Sabalenka na putu do titule nije ispustila niti jedan set. Ova 25-godišnja Beloruskinja je postala prva teniserka od sunarodnice Viktorije Azarenke 2013. godine koja je odbranila titulu u Melburnu.

Sasvim sigurno joj je, makar na psihološkom planu, pomoglo sujeverje koje je u velikoj meri razvila sa svojim trenerom Džejsonom Stejsijem. Naime, Arina Sabalenka se i ovog puta potpisala na ćelavu glavu stratega što joj, veruje, donosi sreću.

– Samo volimo da pravimo čudna sr*nja – rekla je Sabalenka posle meča.

Arina Sabalenka sa trenerom; Foto: Beta/AP/Andy Wong

– Nekako sam odlučila da počnem da mu se potpisujem na glavu. Uradila sam to pre prvog meča i postalo je rutina. Nije baš oduševljen što to radim, ali spreman je na sve za pobedu – objasnila je Beloruskinja.

(Ne)zanimljivo finale

Sabalenka je prvi set dobila posle 33 minuta, a nakon što je odlučujući brejk napravila već u drugom gemu. Mogla je Beloruskinja i ranije da završi prvi set, ali je u osmom gemu propustila tri vezane set lopte.

Na identičan način je počeo i drugi set. Druga teniserka sveta je uz brejk u prvom gemu povela sa 2:0. Potom je novim brejkom u petom gemu i praktično stavila tačku na ovo finale.

Najuzbudljiviji gem na meču bio je osmi u drugom setu kada je Sabalenka prvo propustila četiri meč lopte. Potom je spasila jednu brejk loptu, da bi na kraju iskoristila petu meč loptu i slavila posle 76 minuta igre.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Tenis