Pratite nas preko:
Houston Rockets center Alperen Sengun (28) pulls in a rebound next to Denver Nuggets center Nikola Jokic (15) during the second half of an NBA basketball In-Season Tournament game Friday, Nov. 24, 2023, in Houston. (AP Photo/Michael Wyke)

Fantasy

NBA daily fantazi: Tu su Jokić, Dejvis, Embid i Sabonis – ali mi biramo Šenguna

Idealna subota u NBA ligi jer imamo tri rana evropska termina od kojih prvi kreće od 18 časova. Sve ukupno deset mečeva koje imate na Soccerovom portalu ili aplikaciji u delu za fantazi igre kao celodnevni izazov u sklopu NBA takmičenja.

Kao zasebna dva izazova dana izdvojili smo mečeve u ranom terminu između Detroita i Vašingtona, kao i Njujorka i Majamija. A sada naš pregled petorke dana.

PG

Prvog predloga idemo na prosečan dan koji u celodnevnom izazovu iznosi 11.4 miliona po igraču. A prvi predlog za danas je Dijandjelo Rasel. Plejmejker Los Anđeles Lejkersa je u izvanrednoj formi, što se i očekivalo s obzirom na ozbiljne glasine da će biti spakovan u nekom trejdu. Prosek sezone od 32.50 skočio je na prosek forme od 44.45 fantazi poena, a u dve od poslednja tri utakmice je išao i preko 50. Na sve to, protivnik je Golden Stejt i Stef Kari u direktnom duelu koji, kako znamo, nije poznat po defanzivnim veštinama. Utisak pojačava važnost meča jer su obe ekipe na granici da uopšte igraju čak i play-in turnir, a znamo da su im ambicije mnogo veće. Cena je maltene na samoj granici i iznosi 11.6 miliona, što je prilično dobro za ovu formu.

SG

Jedna od najboljih cena večeras je 7.7 miliona Dželena Džrina iz Hjustona. Hoćemo da verujemo da je ovo bag u igrici, zargonski rečeno, jer nema logike da cena bude ovoliko niska za ovakvog košarkaša. Jeste da nije u onoj formi iz prošle godine, ali nije ni u drastičnom padu. Prosek sezone od 30.15 i forme od 33.90 ukazuju na skok, a posebno poslednja dva meča na kojima je išao na 38 i sinoć čak 59 fantazi poena za svega 29 minuta. Protivnik je Bruklin koji je atipična odbrambena ekipa koja ume da bude nezgodna, ali su u lošoj formi i to se može odraziti povoljno na fantazi učinak. Svakako, sa ovom cenom gotovo da ne možete da pogrešite jer je toliko niska da bi bilo čudo da se ne isplati.Top of Form

SF

Brendon Miler još jedan igrač na velikom popustu. Zapravo, ovde se ne radi o popustu, već o tome da cena nije uspela da mu se prilagodi jer od kako je Teri Rozir otišao u Majami u trejdu za Kajla Laurija najviše je procvetao ruki Šarlota. A profitirao je tako da je njegov prosek forme došao na 33.95 fantazi poena od proseka sezone od 25.61 fantazi poena. I to je poslednji meč bio dosta slab, ali su nekoliko pre toga konstantno oko 40 fantazi poena. Evidentno više minuta i puno više slobode u igri, kako u šutu tako i u organizaciji napada. Večerašnji protivnik je Juta koja nije defanzivna gromada i očekujemo Milera opet na visokim brojkama, a za cenu od svega 7.7 miliona verovatno smo u velikom plusu.

PF

Toliko o našoj štednji jer sledeći predlog koji je najskuplji na poziciji i četvrti najskuplji u danu i košta 17.7 miliona. Pogađate, reč je o Janisu Antetokumpu. Ovo je drugi nivo košarke i ovde neke duže analize ne pomažu. Reč je o zverini koju možeš pristojno da zaustaviš samo ako nema svoj dan, i to ukazuju i brojevi u fantazi statistici. Prosek forme od oko 66.80 fantazi poena, a brojevi neretko idu i preko 70. Direktan duel protiv Zajona Vilijamsona koji deluje kao pokretni kiosk, ali na ofanzivnom delu parketa, jer defanzivno nema takvu reputaciju. Svakako, Janis i njegova forma opravdavaju veru u njega kao stuba fantazi rostera danas.

C

Dobra stvar je što u jednom ovakvom danu u kojem imate i Jokića i Embida i Sabonisa i Dejvisa možete naći odlične centre za manje novca. Alperen Šengun sa formom od 52.10 fantazi poena vredi samo 12.5 miliona. Brojke bi bile i veće da su neki mečevi bili veći, koje je Hjuston odrađivao sa rezervnim timom. Nema puno analize, prosto fenomenalan odnos cene i doprinosa. A i protivnik Bruklin je, kako smo rekli, u slaboj formi, mada je Klakston dobar defanzivac.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy