Pratite nas preko:
Janis Sferopulos

ABA liga

Sferopulos: Hvala Čoviću što nam je obezbedio čarter iz Berlina, bili smo odmorniji

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos ponosan je na način na koji je njegov tim odigrao večiti derbi u ABA ligi u kojem je trijumfovao sa 88:86.

Grčki stručnjak je čestitao igračima na pobedi posle teškog poraza od Albe u Evroligi.

– Prvo poluvreme je bilo jedno od najboljih ove sezone u odnosnu na kvalitet rivala. Izgubili smo koncentraciju u poslednjoj deonici, napravili dva nepotrebna faula na šutu za tri. Srećan sam jer smo dobro odgovorili posle dva poraza koje smo doživeli u poslednje vreme – rekao je Sferopulos.

Koliko je bilo teško spremiti se posle proaza od Albe?

– Teško je uvek, ali čestitam igračima koji su stvari psihološki okrenuli. Posle velike pobede čeka nas Valensija i igrači moraju da kontrolišu emocije. Kada sam došao ovde, prve utakmice su bile protiv Partizana koje sam izgubio i važno je da smo pobedili jer ćemo igrati još dosta utakmica sa njima ove sezone.

Kako je trenirati Jaga Dos Santosa?

– Jago je pokazao da je igrač za ovaj nivo. Ovo mu je prva sezona u Evroligi, potpisali smo ga da ne bude prvi plejmejker. Dobro odrađuje svoj posao i pred njim je blistava budućnost.

NEBOJSA COVIC, predsednik kosarkasa Crvene zvezde, na Novogodisnjem koktelu u hotelu Crowne Plaza. Beograd, 26.12.2022. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, Crvena zvezda, Kraun Plaza
Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Sferopulos se na sopstvenu inicijativu posebno zahvalio predsedniku Nebojši Čoviću.

– Važno je što smo imali čarter let iz Berlina posle meča sa Albom. Time smo izbegli umor i zahvalio bih se Nebojši Čoviću i menadžementu na tome što su obezbedili. Ključno je bilo da tim bude što svežiji za derbi.

Ko je kriv za to što je Zvezda ispustila 21 poen prednosti? Zašto ovaj tim ima tolike amplitude u igri?

– Dobro je pitanje. Zašto stalno imamo uspone i padove? Pokušavamo to da rešimo, a jedan od faktora je umor koji dovodi do pada koncentracije. Tu su i pauze, zbog sudijskih pregledavanja snimka, kao i kvalitet rivala večeras. Da je Nedović pogodio oba slobodna bacanja utakmica bi bila gotova. Cilj je da se smanje greške, Partizan je mnogo puta uspevao da se vrati u meč i mi smo mu u tome pomogli – tvrdi Sferopulos.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga