Pratite nas preko:
Indiana Pacers' Tyrese Haliburton (0) and Buddy Hield, right, celebrate during the second half of an NBA basketball In-Season Tournament game against the Boston Celtics, Monday, Dec. 4, 2023, in Indianapolis. (AP Photo/Darron Cummings)
Halibarton u slavljeničćkom zanosu (Foto: Beta/AP Photo/Darron Cummings)

Fantasy

NBA daily fantazi: Vraćaju se Simons, Mobli, Garland, Haliburton…

Petnaesta nedelja u NBA ligi je najmasovnija nedelja po broju mečeva do sada. Tako da u nju ulazimo sa 12 mečeva u ponedeljak, i biće to sjajan celodnevni izazov na startu nedelje.

Ako želite da se oprobate u nešto manje zahtevnom izazovu, to je zaseban meč između dva kontendera za naslov, Denvera i Milvokija, i sve to možete naći na Soccerbetovom portalu ili aplikaciji u delu za fantazi igre.

Danas na početku nove nedelje pratimo raspored svih timova za petnaestu nedelju, kao i status povreda igrača, a obradićemo i specijal dana.

Raspored ekipa u 15. nedelji – Jako zgusnuto…

Ekipe koje imaju četiri utakmice u 15. nedelji NBA lige su: Boston, Šarlot, Klivlend, Denver, Hjuston, Indijana, Los Anđeles Lejkers, Los Anđeles Klipers, Memfis, Majami, Milvoki, Minesota, Njujork, Oklahoma, Orlando, Filadelfija, Finiks, Portland, Sakramento, San Antonio, Juta, Vašington.

Ekipe koje imaju tri utakmice u 15. nedelji NBA lige su: Atlanta, Bruklin, Čikago, Dalas, Detroit, Golden Stejt, Nju Orleans i Toronto.Top of Form

Status povreda i nekoliko bitnih povrataka…

Trenutno na listi je 92 igrača sa raznim statusima koji nisu healthy ili zdravi. Proći ćemo kroz važnije povrede koje mogu imati uticaj na NBA fantazi ligu. Znamo da je od ranije odsutan Lonzo Bol iz Čikaga, Stiven Adams i Dža Morant iz Memfisa i Robert Vilijams III iz Portlanda. Igrači poput Dezmona Bejna i Brendona Klarka iz Memfisa i Vlatka Čanca iz Denvera su blizu istog statusa, bar za regularni deo sezone koji Memfis svakako samo i igra.

Onda ide grupa igrača koji se očekuju nazad pre kraja sledeće nedelje ili NBA deadlinea, jer su po procenama mnogih sklonjeni da se ne povrede ozbiljnije pre nego što budu trejdovani, a to su – Zek Levin, Gordon Hejvord i Kajl Lauri. Vrlo blizu povratka su dugo odsutni Evan Mobli iz Klivlenda koji se oporavio maksimalno brzo, a i njegov saigrač Darijus Garland će brzo nazad na parket. Posle dužeg vremena večeras se očekuje povratak Bena Simonsa za Bruklin, Kajri Irving će odsustvovati još jedan do tri meča, Kris Pol neće nazad na parket pre 10. februara, a Ivica Zubac pre 14. februara.

Rendal kao poslednja povreda bitnog igrača u NBA ligi propušta ceo februar, a postoji šansa da Mič Robinson krene početkom aprila, mada su male šanse za to. Od bitnijih igrača do kraja nedelje očekujemo nazad Tajrisa Haliburtona, Derika Rouza, Šeldona Šarpaa, DiEntoni Meltona, Kejda Kanighema, Marka Vilijamsa, DeAnde Hantera… Svi ostali statusi su ili manje bitni ili promenljivi na dnevnom nivou.Top of Form

Denver Nuggets' Nikola Jokic wipes his face during the second half of an NBA basketball game against the Indiana Pacers, Tuesday, Jan. 23, 2024, in Indianapolis. (AP Photo/Darron Cummings)
Foto: Beta/AP Photo/Darron Cummings

Specijal Jokić vs Janis – ko je bolji i mogu li obojica?

Specijal dana između Denvera i Milvokija je jako izazovan jer imamo dva superstara. Ko je bolji i mogu li se uklopiti obojica? Budžet od 75 miliona na šest igrača daje 12.5 miliona u proseku. Jokićeva vrednost je 18.2 miliona, a Janisova je 17.1 milion. Ako odlučite da imate obojicu u rosteru, ostaje vam 39.7 miliona ili 9.9 po igraču.

U tom slučaju preskačete Mareja, Lilarda i Midltona, ali možete izabrati, recimo, Bobija Portisa za 6.6 i Koudvela Poupaa za 6.5 kao jeftinije opcije koje dobro doprinose, i uz dobru cenu Majkla Portera Juniora od 9.1 milion, tako napraviti mesta za jednog od plejmejkera Lilarda ili Džamala Mareja.

Ako idemo samo sa jednim superstarom, Jokić je prvi po broju osvojenih fantazi poena do sada u celoj NBA ligi, ali je Janis trenutno u nešto boljoj formi za malo. Janis donosi 65.80, a Jokić 63.70 fantazi poena. Ovo je prvi susret dva bivša dvostruka MVP-a NBA lige ove sezone.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy