Pratite nas preko:
Kajl Voker
Kajl Voker; Foto: Beta (AP Photo/Dave Shopland)

Fantasy

Afera “Vokergejt” drma fantazi zajednicu: Da li je jedan od najpoznatijih skauta prevario mušterije?

Od utorka u 19 časova i trenutka kada je zaključano 22. kolo čuvenog Fantazija Premijer lige (FPL) ovu popularnu igricu potresa velika afera “Vokergejt”, čiji su glavni protagonisti neki od najpopularnijih skauta i kontent kreatora.

Ako igrate ozbiljno FPL znate sigurno za Marka Sauternsa, navijača Notingema i osnivača Fantazi Fudbal Skauta, jedne od najpopularnijih platformi za savete igračima koja se bavi praćenjem vesti, konferencija trenera i svim ostalim vezanim za ovu igricu.

Sauterns je od utorka uveče jedna od najomraženijih figura u FPL zajednici jer je sat vremena pre dedlajna kupio Kajla Vokera iz Mančester sitija, a onda ga ostavio na klupi za rezerve jer je, navodno, preko tajne Vocap grupe, dobio informaciju da Voker neće igrati zbog personalnih problema.

Ono što je zasmetalo ostalim igračima i kritičarima je što Sauterns pomenutu informaciju nije podelio na Tviteru sa pratiocima, niti na ostalim kanalima koje koristi, već samo sa još nekolicinom top menadžera (njih 11) koji su uradili isto što i on uoči dedlajna.

Mnogi ljubitelji FPL-a smatraju da ovakav potez nije pošten prema onima koji ostavljaju svakog vikenda lajkove i gomilu novca kontent kreatorima, a Sauternsu nije pomoglo ni objašnjenje da je Vokera doveo dugoročno ga spremajući za 25. duplo kolo koje sledi.

Problem je takođe i što je Sauterns cele nedelje nagovarao zajednicu i savetovao igrače da kupe Kajla Vokera kao “aseta” koji će doneti najviše poena u ovom kolu u kome Mančester siti igra sa očajnim Barnlijem na svom terenu.

Njegovi potezi i pokušaji da se “opere” izazvali su seriju smešnih mimova na Tviteru, a oni igrači koji su bili najviše pogođeni Sauternsovim potezom, pozivaju na bojkot njegovih platformi FF Skauta, kao i FPL Blekboksa na You Tube, jer ga smatraju prevarantom, kao i ostale menadžere koji su prećutali info.

Afera “Vokergejt” će pravu kulminaciju dostići oko 19.30 časova kada se bude pojavio sastav Mančester sitija, a mnogi su sigurni da Sauterns i ostalih 11 “odabranih” mole boga da su dobili lažnu informaciju o Vokeru po cenu crvenih strelica, inače im nove prozivke i mimovi ne ginu.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy