Pratite nas preko:
Erdem Džan; Foto: MN Press

Evroliga

Obradovićev pulen nije evroligaški kalibar: Efes otpustio trenera usred užasne sezone

Ono što je bilo očekivano usled loših rezultata Anadolu Efesa ove sezone, postalo je zvanično – Erdem Džan više nije trener tima iz Istanbula. Kap koja je prelila čašu bio je treći uzastopni poraz u razmaku od pet dana. U sredu uveče Efes je deklasiran u Kaunasu od Žalgirisa rezultatom 96:70. Prethodno mu je poraz naneo Monako kod kuće, te Karšijaka u Superligi Turske.

Džan je u klub došao u junu 2023, nasledivši Ergina Atamana, koji je tim napustio sa dve vezane titule u Evroligi i onda otišao u Panatinaikos. Džan je pre Efesa samostalno vodio još samo Eskišehir (2010-2012) i Turk Telekom (2022/23). Između toga je bio dugogodišnji asistent u Feneru (2012-2021). U velikom delu tog mandata i saradnik Željka Obradovića.

Kada je ŽOC otišao u Partizan, u sezoni 2021/2022. Erdem Džan se oprobao u toj ulozi i u NBA ligi, u redovima Jute Džez.

Efes je u turskoj Superligi trenutno na deobi prvog mesta sa Fenerbahčeom, uz skor 15-3. Ipak, na otkaz su uticali loši rezultati u Evroligi, gde Efes zauzima tek 16. mesto sa učinkom 9-15.

Navijači mu zameraju izuzetno lošu defanzivu usled koje Efes spada među najgore odbrane u Evropi. Isto tako i, nekada napadački ubitačan tim, sada je postao evroligaški prosek.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga