Pratite nas preko:
Dušan Alimpijević se hvata za međunožje, Dušan Alimpijević; Foto: Twitter/Adnan BATIR

Košarka

Alimpijević suspendovan zbog hvatanja za međunožje: Odrapili ga i novčano

Dušan Alimpijević, trener Bešiktaša, suspendovan je na jednu utakmicu i kažnjen je novčano sa 5.000 evra posle incidenta na meču protiv njegovog bivšeg tima, Burse.

Njegov nekadašnji klub je podneo prijavu Košarkaškom savezu Turske koji je tu žalbu uvažio i presudio u njihovu korist.

Do incidenta je došlo u 18. kolu turskog šampionata kada je došlo do verbalne rasprave između njega i nekoga sa Bursine klupe. U jednom trenutku tokom rasprave Alimpijević se uhvatio i za međunožje.

Iz Burse se nisu žalili samo KST, već i trenerskim organizacijama Turske i Evrolige, a uz to su tražili i 2 utakmice suspenzije. Ipak, Bešiktaš je uložio prigovor pa je Disciplinska komisija donela “solomonsko rešenje”.

Alimpijević je vodio Bursu tri godine i ostvario izuzetno zapažene rezultate. Ipak, tokom leta je odlučio da je vreme za stepenicu više u karijeri i prihvatio poziv nekadašnjeg turskog velikana. Njegov rastanak sa bivšim poslodavcima nije prošao baš prijateljski, a i navijači su mu zamerili. Čak su ga optužili i da je plaćenik.

Njegov dolazak na klupu crno-belih iz Istanbula se ispostavio kao pun pogodak. Trenutno su trećeplasirani tim u prvenstvu sa samo jednom pobedom manje od Fenerbahčea i Efesa. U Evrokupu je a poziciji koja vodi u osminu finala.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka